Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ultima şmecherie penală a stareței Abramburica

Postat la: 19.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pozează permanent în nevinovată de parcă ar fi maica streță de la Bârsana. Tot timpul are explicaţii la totul şi la orice. Nu acceptă să fie contrazisă. Se văicăreşte, se scuză, caută justificări savante şi face interpretări alambicate. Când se enervează, vocea i se subţiază ca la piţigoi. Din când în când mai varsă şi câte o lacrimă în faţa camerelor de luat vederi.

Nu este vreo actriţă de comedie sau de la teatrul de păpuşi. Este senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, garantată de Marian Vanghelie şi protejată de Ion Iliescu, care de vreo 20 de ani învârte învăţământul românesc după cum se trezeşte dimineaţa. Pentru schimbările repetate şi fără logică, interpretările şi explicaţiile alambicate privind educaţia naţională, s-a procopsit, pe bună dreptate, şi cu numele de Abramburica. Acum, disperată să mai prindă încă un mandat de parlamentar, Ecaterina Andronescu a comis săptămâna trecută una dintre cele mai josnice manevre parlamentare. Printr-o şmecherie cu iz penal, Abramburiva vrea să amâne concursul de director de şcoli, care era programat să aibă loc în luna octombrie, şi să-l împingă până în vara lui 2017.

Astfel, Comisia de învăţământ din Senat păstorită de Abramburica a strecurat, săptămâna trecută, pe ascuns, un amendament, cu efecte devastatoare pentru mii de şcoli, în proiectul de Lege pentru modificarea art. 352 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 (PL nr. L352/2016). Modificarea a fost operată în Comisia de Învăţământ din Senat în data de 14.09.2016, în condiţiile în care proiectul de lege, atenție, nu era trecut pe ordinea de zi a comisiei. Cu toatea acestea, s-a introdus un nou alineat în art. 257 al Legii Educaţiei Naţionale, care prevede următoarele: "Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct se organizează numai după finalizarea semestrului II până la începutul noului an şcolar."

Practic, s-a introdus un amendament prin care se amână organizarea concursului de director şi director adjunct de şcoală, ce urmează să se desfăşoare în octombrie, până la vacanţa de vară din 2017. Proiectul, atenţie, semnat de preşedintele comisiei Ecaterina Andronescu şi secretarul general Dumitru Oprea, odată aprobat, ar stopa concursurile organizate de ministrul tehnocrat Mircea Dumitru, şi ar da viitorului ministru din guvernul rezultat după alegeri puterea de decizie. Însă, surpriză! În spaţiul public circulă informaţii contradictorii despre modul în care a fost semnat proiectul de lege iniţiat de Abramburica. Secretarul Comisiei pentru învăţământ din Senat, Dumitru Oprea, a declarat presei că nu a participat la şedinţa în care s-a aprobat proiectul, nu şi-a pus semnătură pe acest proiect şi nici nu a delegat pe altcineva să semneze.

Mai mult, Abramburica a precizat că: „Ştiu că secretarul comisiei, domnul Dumitru Oprea a lipsit, eu am semnat raportul ca preşedinte al comisiei. Doamna consilieră de la comisie a luat semnătura de la domnul Dănuţ (Cristian Dănuţ Mihai ), vicepreşedinte al comisiei”. Însă, surprinzător, Cristian Dănuţ Mihai a declarat că „semnătura seamănă cu a lui dar el nu a semnat, astfel încât va face şi o notă scrisă către preşedintele Senatului”. Ooops!  Ce ai făcut madam Abramburica? Ai promovat pe ascuns un amendament într-un proiect de lege care ar urma să fie aprobat de către Senat, care este şi cameră decizională. Miroase de departe a fals şi uz de fals în înscrisuri oficiale.

Oare, stareța Abramburica n-a înţeles nimic din afacerea Microsoft ori din înscăunarea peste rând a finuluei ei favorit-Mihnea Costoiu, la Ministerul Educaţiei şi în frunte Universităţii Politihnice Bucureşti? Vom vedea în această săptămâna, dacă plenul Senatului va vota acest amendament şmecheresc strecurat pe uşa din dos de pupila lui Ion Iliescu, cu efecte devastatoare pentru învăţământul românesc. Însă, un lucru este şi de necontestat: degrigolada şi dezastrul din învăţământul românesc al ultimilor 20 de ani poartă un singur nume: Ecaterina Andronescu-Abramburica!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE