Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ultima carte a lui Tudose

Postat la: 30.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandalul din PSD este departe de a fi încheiat și pe zi ce trece se conturează tot mai mult cele trei tabere care își dispută supremația în partid. Prima, și cea mai numeroasă și puternică la ora actuală, este cea a lui Liviu Dragnea, a două tabără este formată în jurul baronului de Giurgiu Niculae Bădălău având susținerea grupului de la Cluj condus de Ioan Rus, și tabăra premierului Mihai Tudose.

Lucrurile se complică de la o zi alta și nici pesediștii cu vechime nu prea mai înțeleg care este direcția. Însă, un lucru e cert: mandatul lui Dragnea a cam expirat și ca urmare a "ajutorului" venit de la DNA. Ca atare, se pune problema cine va prelua frâiele partidului. În perioada imediat următoare, premierul Mihai Tudose va juca o carte mare care va pune iar PSD-ul în dificultate. Ținând cont de proverbul "doi cu sapa, cinci cu mapa", primul ministru Mihai Tudose va propune conducerii PSD și, implicit lui Liviu Dragnea, formare unui cabinet mai suplu și eficient alcătuit numai din 17 miniștri. Această mutare a lui Tudose justificată și asumată prin faptul că vrea să reducă birocrația ar însemna că din cei 27 de miniștri ai cabinetului său să dispară, nici mai mult, nici mai puțin, de 10.

Logica mișcării lui Tudose ar putea fi inspirată de la Balzac care spunea că „Birocrația e un mecanism gigantic controlat de niște pigmei" sau de la constatarea pionierului astronauticii, inginerul german Wernher vom Braun: "Putem ajunge să învingem gravitația. Nu și birocratia". Dacă Dragnea și PSD acceptă propunerea lui Tudose, e clar că premierul e pe cai mari în partid și taberele se vor recrupa în jurul acestuia. Însă, dacă PSD și Liviu Dragnea nu vor accepta reducerea numărului de miniștri, premierul Mihai Tudose își va da demisia. Scurt, direct și fără niciun comentariu! Astfel, PSD ar intra din nou în criză. O criză controlată și cu bătaie lungă, mai ales că din februarie 2018, fostul premier Adrian Năstase nu va mai avea nicio interdicție privind implicarea sa în activitatea politică românească. Întâmplător sau nu, Năstase a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, la Cluj, fiind filmat împreună cu Ioan Rus, Vasile Dâncu și Vasile Pușcaș la un eveniment monden! Dar PSD are marea calitatea de a-și debarca liderii când te aștepți mai puțin, așa cum a fost cu Iliescu, Geoană sau Ponta!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE