Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tupeul lui Burleanu

Postat la: 11.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dacă tot vă vorbem săptămâna trecută despre anomalia conducerii arbitrajului românesc de către grecul Vassaras, se cuvine să mai aflați că ,pe lângă toate meciurile trântite din campionatele noastre, poliția a deschis dosare și arbitrilor români care au condus amicale din Cipru și Turcia, declarându-se... bulgari, sârbi sau turci!

Sigur, Burleanu nu renunță la serviciile lui Vassaras - pe care tot el însuși l-a scos de la naftalină, ca și pe Daum -, dar, ce să vezi?, introduce filmarea obligatorie a partidelor din campionatele de la toate nivelele! Drept urmare, Comitetul Executiv al FRF a aprobat achiziționarea unor camere video ( a câte 53 000 de euro bucata!!!), cu care echipele-gazdă sunt obligate să filmeze meciurile și să ofere o copie a înregistrarii echipei oaspe. Ar fi interesant de aflat dacă aceste achiziții au trecut cumva și printr-o licitație , dar cheltuiala asta bruscă se întâmplă să pice după noul atac lansat de Florin Prunea la adresa lui Burleanu. Acesta acuză federația că, din cele 15 000 000 de euro încasate de la UEFA pentru calificarea la Turneul final de anul trecut, la cluburi nu a ajuns nici un leu, deși fotbaliștii și antrenorii din Liga a 2-a nu primesc nici măcar salariul minim pe economie . În schimb, susține Prunea, activul FRF și-a alocat prime de zeci de mii de euro din acei bani , adăugând :"Indiferent dacă voi candida sau nu la președinția federației, voi face tot ceea ce depinde de mine pentru ca acest băiat să nu mai fie în fotbal".

În replică, Burleanu - cel care patronează de aproape trei ani destinele dramatice ale fotbalului autohton- s-a grăbit să ne asigure:" Voi candida și voi câștiga alegerile, împotriva oricărui alt candidat! Ceea ce mă doare cel mai mult este că oamenii care au fost în fotbal și se consideră oameni de fotbal, cărora fotbalul le-a dat foarte multe, nu au putut să întoarcă fotbalului în aceeași măsură..." Mult tupeu trebuie să aibă acest maimuțoi ,în condițiile în care știe toată lumea soccerului autohton cum a ajuns șeful FRF, în detrimentul lui Gică Popescu, arestat și condamnat tocmai pentru a i se face loc lui Burleanu! Și ce păcat că Gică refuză să candideze din nou, situație în care fotbalul românesc ar fi putut spera la redresare. Aceasta nu poate veni în nici un caz de la Burleanu și neavenții pe care i-a adus în federație, plătindu-i regește, deși n-au cu fotbalul nici în clin, nici în mânecă. De altfel, ultima noutate privește idea echipei de conducere a FRF de a desfința "Cupa Ligii", declarând presei că lucrurile sau prost acolo, din cauza deficiențelor de orgnizare ale Ligii Profesioniste ! Răspunsul meritat i-a venit prompt și tăios de la Gino Iorgulescu, președintele Ligii, care i-a replicat public:"Domnule președinte, veniți alături de noi să construim și nu să dărâmăm! Veniți alături de noi să găsim împreună soluții și nu să desființăm!"

Despre utilitatea "Cupei Ligii" nu are rost să mai pledăm, având în vedere că nu credem că mai poate exista cineva, cu excepția lui Burleanu, care să nu aprecieze această competiție, în care și premiile sunt net superioare celor oferite de FRF în "Cupa României".Cu atât mai mult în noua formulă gândită de LPF, cu prezența a numai trei jucători de peste 23 de ani, cu semifinale în dublă manșă și cu minimum 12 jocuri pentru fiecare echipă, "Cupa Ligii" promite să fie o întrecere de top, cum nu se poate mai utilă, inclusiv la capitolul financiar. Și-atunci, ce urmărește Burleanu? Încă o demolare, în acest fotbal care, sub conducerea lui, a ajuns o aglomerare de avarii? Părerea mea e că accidentalul șef al FRF știe că a patronat dezastrul și ,drept urmare, simte că îi fuge pământul de sub picioare. Iar dacă nu va fi Prunea, poate fi Marica. Sau , și mai bine, Gică Hagi, nu?!...

P.S. Aud că Herr Daum s-a plimbat în Turcia, pentru a asista la antrenamentul echipei Kardemir Karabukspor,la care evoluează cinci internaționali români.

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE