Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tudose, voleibalistul lui Dragnea interesat de turism

Postat la: 29.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Până să fie numit ministru al Economiei în ultimul cabinet Ponta, puţină lume ştia de Mihai Tudose, deşi atunci era la al patrulea mandat de deputat de Brăila, iar în decembrie 2016,l-a luat pe al cincelea. În anii trecuţi, când spuneai Brăila, imediat mintea te ducea la baronul PSD Bunea Stancu, dar, de când acesta a ajuns la beciul domnesc, frâiele organizaţiei PSD au fost preluate de Mihai Tudose.

Însă, puţină lume ştie că în tinereţe Tudose a practicat voleiul, fiind un trăgător bunicel şi, din când în când, şi chiar ridicător. În anul 2.000 a tras lozul cel mare şi a ajuns în Parlament şi a rămas până în zilele noastre. Până să fie nominalizat ca premier al cabinetului Dragnea 2, Mihai Tudose fusese evaluat ca ministru al Economiei de către Darius Vâlcov şi rezultatul a fost "Măsuri îndeplinite: 0, Măsuri îndeplinite parţial: 2, Măsuri neîndeplinite: 17". Dar, cu asemenea performanțe, adică zero măsuri îndeplinite din programul de guvernare, Tudose este preferatul lui Dragnea pentru fotoliul de la Palatul Victoriei. Însă, activitatea parlamentară a fostului voleibalist în cele patru mandate de deputat de Brăila a fost mai mult decât discretă. În cei 16 ani de deputăţie, Mihai Tudose şi-a pus semnătură pe 62 de iniţiative parlamentare alături de alţi colegi, din majoritatea au fost respinse, însă nu are nicio iniţiativă proprie. În schimb, la capitolul interpelări parlamentare, Tudose a fost extrem de modest: doar 23, iar în primul mandat, 2.000-2.004, a avut numai una singură adresată fostului ministru al Turismului- Dan Matei Agathon pe 16 octombrie 2002.

„Aş dori să cunosc, stimate domnule ministru, care sunt măsurile sdoptate (nr. adoptate) de Ministerul Turismului, ca instituţie publică implicată, pentru încheiere efectivă a privatizării în turism?" Răspunsul lui Agathon de atunci, ar trebui să-i dea de gândit astăzi celui care pe care Dragnea îl vrea şef la Palatul Victoria. Răspunsul lui Dan Matei Agathon a fost unul care şi astăzi ar trebui să le dea de gândit unor instituţii de forţă ale statului român. „Privatizarea în turism urmăreşte atragerea de investitori recunoscuţi în domeniu, atragerea de capital pentru investiţii de dezvoltare şi îmbunătăţirea managementului. ... Portofoliul de societăţi aparţinând Ministerului Turismului numără un total de 80 de societăţi comerciale, din care 2 sunt lichidate şi 2 în curs de lichidare. ... Privatizarea societăţilor din turism s-a demarat prin publicarea primelor oferte de vânzare de acţiuni în data de 25.07.2001. ... Până în prezent s-au încheiat contracte de vânzare-cumpărare de acţiuni pentru vânzarea pachetelor de acţiuni la 56 de societăţi comerciale, 10 prin negociere directă şi 46 prin licitaţie cu strigare. ... Pentru cele 56 de societăţi comerciale privatizate s-a obţinut o valoare totală de tranzacţionare de 1.558 miliarde de lei şi un angajament de investiţii total în valoare de 3.452.522 USD".

Adică, Mihai Tudose a aflat de la Dan Matei Agathon că prin vânzarea acţiunilor de la 56 de societăţi comerciale s-a încasat undeva în jur de 65.000.000 USD. E mult, e mult puţin! Timpul a demonstrat că unele privatizări s-au făcut în interesul clientelei politice, iar altele au eşuat lamentabil. Acum, Tudose vrea să cârmuiască barca lui Dragnea, dar, din start, a început să vâslească cu pagaea ruptă, ţinând cont că în barcă se află vâslaşi aruncaţi peste bord chiar de evaluarea ... cârmaciului Dragnea. Deocamdată, Mihai Tudose are mingia ridicată la fileu de către baronul de Teleorman şi rămâne de văzut cine va câştiga setul şi meciul pe care-l joacă cabinetul Dragnea 2 cu el căpitan de echipă!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE