Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tobă şi Lipă: ministru, poliţist sau rezervist?

Postat la: 16.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După tragedia de la clubul Colectiv, România a înregistrat o premieră unică în rândul statelor membre ale Uniunii Europene dar şi a celor NATO: este singura ţară care are doi poliţişti activi în componența Guvernului.

Este vorba de ministrul Afacerilor Interne, chestorul şef de poliţie- Petre Tobă, şi ministrul Tineretului şi Sportului- Elisabeta Lipă. Desemnarea celor doi la vremea respectivă de către premierul Dacian Cioloş a surprins pe toată lumea, dar a aşa a vrut preşedintele Klaus Iohannis să aibă un guvern al său. În acea perioadă, numele lui Petre Tobă era vehiculat intens în scandalul Gigină-Oprea şi tragedia de la Colectiv, dar cu toate acestea a fost impus și promovat ca ministr al Afacerilor Interne. Pe acelaşi scenario, dar coordinate diferite, a ajuns şi Lipă în cabinetul Cioloş.

Cu Lipă preşedinte, Federaţia Română de Cantotaj a înregistrat cea mai slabă performanţă de după 1989, astfel încât toate echipajele României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Mai mult, de când Lipă a ajuns preşedintele la Dinamo, clubul a înregistrat cele mai slabe rezultate după 1990, iar sporturile de echipă au fost efectiv dezmembrate. În loc să primească un şut în fund şi trimiși la păzit cartofii sau la pensie, cei doi au fost promovaţi de Cioloş în guvernul de tehnocraţi ai lui Iohannis. Însă, numirea celor doi ridică mari semne de întrebare, în special pentru cei de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

La data instalării ca miniştri, cei doi erau ofiţeri activi ai Ministerului de Interne, având grade militare foarte mari. După numirea ca miniştri, nu s-a publicat în Monitorul Oficial niciun decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis de trecere în rezervă a acestora. Practic, cei doi sunt acum chestori de poliţie şi miniştri. Oare ce statut au acum Lipă şi Tobă? Ministru, poliţist, rezervist sau toate trei la un loc? Şi cum sunt remuneraţi: ca ministru, ca poliţist, ca ministru pensionar sau ca rezervist ori toate la un loc ca să fie buzunarul doldora?! Poate îl roade curiozitatea pe premierul Dacian Cioloş şi va dezlega totuşi această enigmă?

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE