Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Toamna vrajbei noastre

Postat la: 27.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Urmează o toamnă politică lungă şi vijelioasă, e cert. Altminteri, de ce s-o agita în halul ăsta fostul angajat al SRI, controversatul Daniel Dragomir, noua „sibilă" dâmboviţeană a majorităţii care doreşte obliterarea oricărei lupte anticorupţie?!

Nota bene: este de-a dreptul inadmisibil ca astfel de împroşcări (ca cele uzitate de Daniel Dragomir) să fie încurajate public, deoarece aceste calomnii conspirative prejudiciază imaginea SRI şi nu aduc nici cel mai mic beneficiu. Astfel de probleme se tranşează serios, în justiţie, şi nu în studiourile televiziunilor. Până una-alta însă, Daniel Dragomir aduce grave prejudicii unei instituţii esenţiale pentru siguranţa naţională.
Elucubraţiile acestui guraliv insidios (care refuză cu abnegaţie să prezinte vreo probă, cât de mică, şi totuşi ne este prezentat cu tam-tam spetacular, de parcă ne-ar putea furniza vreo informaţie credibilă) trebuie înţelese, fireşte, în corespondenţă directă cu obiectivele predilecte ale tandemului Dragnea-Tăriceanu, dar şi cu aşa-zisa reformă în Justiţie, pregătită de ministrul Tudorel Toader, „reformă" care vizează - o ştim cu toţii - mazilirea procurorilor-şefi şi mutilarea Codurilor penale. În această ordine de idei, Daniel Dragomir nu reprezintă decât un vârf de lance al momentului, el având rolul de a împroşca cu lături SRI.

Dar cine este dânsul, marele dezvăluitor al unor conspiraţii „teribile" (a se citi caraghioase)? Locotenent-colonelul (r) Daniel Dragomir (fost angajat al SRI) a fost reţinut în dosarul de spionaj al Laurei Codruţa Kovesi. Încă din ianuarie 2015 (când nu mai activa în cadrul Serviciului), Dragomir a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi folosire de informaţii confidenţiale. Unul dintre denunţătorii din dosar este milionarul libanez Rami Ghaziri, care coordonează Avicola Crevedia. Ghaziri a declarat la DNA că Dragomir îl învăţa - printre numeroase alte tertipuri - cum să se ferească de monitorizarea SRI. Halal justiţiar, n-am ce spune!

Fac precizarea că Dragomir şi-a dat demisia din SRI pe 15 februarie 2013, motivând că intenţiona să se apuce de afaceri. Ce fel de afaceri? Potrivit presei centrale, Dragomir intrase în colimatorul DNA încă din 2012, fiind implicat într-un dosar în care este acuzat că a luat o mită de peste 2 milioane de lei de la administratorul unei firme, pentru a interveni la funcţionari din Ministerul Finanţelor, ANAF şi Garda Financiară în vederea opririi unor controale sau pentru rambursări de TVA. Interesant este că în acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi soţia acestuia, plutonier major (r) Marinela Zoica Dragomir.

Faptul că SRI s-a delimitat de la bun început de întreaga familie Dragomir (vedem şi din ce motive!), cât şi numeroasele sale probleme cu justiţia, l-au făcut pe rezervistul-afacerist să se erijeze în vârf al actualei campanii de nimicire şi îngropare a luptei anticorupţie, însă (o repet!) fără a etala nici cea mai măruntă probă în sprijinul coloratelor sale acuzaţii (rostogolite obsesiv de instituţii media care sunt antamate aceloraşi obiective subterane - fapt ce nici nu mai trebuie să ne surprindă).

Totuşi, este de-a dreptul scandalos că un astfel de individ cercetat pentru săvârşirea de fapte de corupţie (dar şi pentru împrăştierea iresponsabilă de informaţii cu caracter clasificat) îşi permite să arunce cu lături în SRI, care - fie că ne place, fie că nu - este şi rămâne un garant fundamental al respectării statului de drept.

P.S. Tot fără să prezinte probe, Daniel Dragomir îşi permite să lipească eticheta de „acoperiţi" pe nişte jurnalişti din presa centrală. Mai rar atât diletantism premeditat!

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE