Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ştefan Florescu, dator cu mulţi bani chiar la primăria pentru care candidează

Postat la: 31.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dacă ar fi să-l judecăm după ultima sa declaraţie de avere, pe domnul Ştefan Florescu, candidatul la Primăria Sectorului 6, ar trebui să-l vedem umblând cocârjat de foame şi cu pantalonii rupţi în tur. Pentru că în documentul menţionat, domnul Florescu a scris cu mânuţele alea două că nu are nici un fel de venit.

Mai exact, la rubrica „venituri realizate", tronează o mare şi sărmană linie. De mai bine de un an de zile, de când a rămas fără slujbă în urma unei întâmplări cu cântec, nu a mai câştigat nici un bănuţ. Mai mult. De-a lungul timpului, bietul domn Florescu pare să fi fost urmărit de un adevărat blestem în afaceri. Blestem greu, care nu s-a desfăcut în atâţia ani nici cu descântece, nici măcar cu aruncatul unui ban de argint peste casă. De absolut tot ce a întreprins, s-a ales praful. Ba, încă a mai rămas şi dator la stat. Noroc mare că, în conformitate cu aceeaşi declaraţie de avere, nu are nimic în proprietate şi astfel Fiscul nu are ce să-i execute silit.

Iată pe scurt, istoria ghinioanelor lui Florescu. În februarie 2005, a înfiinţat plin de speranţă, împreună cu fratele său, firma „Cali - Com Serv Internaţional SRL". Încă din primul an, firma a mers prost, în pierdere, conform documentelor contabile, aşa că din speranţa de la început, nu a mai rămas nimic. Nici măcar firma, vândută în 2010 în pierdere. Apoi s-a gândit că poate îşi schimbă norocul punând mână de la mână cu un anume Matache Marian Marius, împreună cu care a înfiinţat firma „Rom Cleaner Impex SRL". Iarăşi ghinion. După doi ani de pierderi, după ce n-a curăţat mai nimic în intervalul ăsta, firma a fost ea însăşi curăţată din Registrul Comerţului. Şi tot aşa. Au urmat „Flomar Impex SRL", „Smart Building Internaţional SRL", „Musattyni Impex SRL". De toate, fără excepţie, s-a ales praful. Pierderi de câteva zeci de mii de euro.

După atâtea eşecuri, cum să nu rămână bietul om cu pantalonii rupţi în tur şi maţele ghiorţăind de foame? Nici trecerea pe la Chilia Veche domnului Florescu nu i-a fost mai cu folos. Nu, nu este vorba despre Chilia Veche din Delta Dunării, ci despre Piaţa Chilia Veche din Drumul Taberei, unde Ştefan Floreascu şi-a încercaşi aici norocul de afacerist. S-a bucurat când prin manevre numai de el ştiute, a obţinut contra chirii de nimic mai multe spaţii comerciale, numai bune de a desfăşura în ele afaceri înfloritoare. Dar ghinionul nu l-a părăsit nici de data asta. Iar s-a ales praful de tot. Faliment total. Ba, încă a mai rămas şi dator. „Flomar Impex SRL" a „uitat" să plătească chirii pe două spaţii pe care le deţinea în valoare de aproape 27.800 lei mai exact 13.878,78 lei pe fiecare spaţiu.

Uitucă a fost şi „Smart Building Internaţional" care a rămas datoare cu 6298,63 lei. Acelaşi flagel al uitării a atins-o şi pe „Ştefran Internaţional SRL" care are de achitat pentru două spaţii 13.579,39 lei pentru primul şi respectiv 12.215,25 pentru cel de-al doilea. Cum ar veni, candidatul Ştefan Florescu este dator mai mult de 100.000 de lei, fix la primăria la care candidează. Dacă a văzut că din afaceri, sufletu' bani, Florescu s-a gândit că poate îi va merge mai bine cu o fundaţie, că astea stârnesc mila sponsorilor. Aşa că a înfiinţat Fundaţia „Ştefan Florescu - De la suflet la suflet". Numai că şi aici a rămas doar cu sufletul, că bani ioc. Mai mult, fundaţia este datoare la bugetul statului şi bugetul asigurărilor sociale cu suma de 12.527 de lei. Asta cu toate că în pieţele din Sectorul 4 pe vremea când era şef peste ele, contractele de închiriere se negociau anual, iar cei care voiau pe mai mulţi ani, marcau banul direct la fundaţie.

Spuneam că Ştefan Florescu a rămas şomer. Asta presupune că a lucrat cândva, undeva, de unde a fost dat afară. Aşa este. A lucrat la Direcţia Administraţiei Pieţelor din Sectorul 4, pus de naşul său, mult mai versatul în ale infracţiunilor, Cristian Popescu Piedone. Aşa s-ar putea explica falimentele pe care le-au dat firmele sale în Sectorul 6. Nu se cădea să-i facă naşului concurenţă. Nici de aici nu s-a procopsit, deşi a încercat. Încercare cu iz penal de data asta. Curtea de Conturi cercetează acum felul în care au fost plătite cu sume uriaşe două firme de pază şi salubritate, care nici n-au păzit, nici n-au deratizat, nici n-au curăţat.

Dar banii i-au luat. Ca să vedeţi că Florescu nu este fraier numai în afaceri, ci şi la ciordeală, aspus că a plătit celor două firme paza deratizării, sau deratizarea pazei, nu mai contează, pentru nişte spaţii din pieţe. Numai că spaţiile acelea menţionate în documente, sunt private, iar deratizarea trebuie să o asigure proprietarii din banii lor, nu Florescu din banii primăriei. Poate dacă v-am spune că patronul firmelor învinuite pe nedrept că au deratizat prin pieţele din Sectorul 4 este finul lui Ştefan Florescu, aţi înţelege mai bine de ce a fost pusă la cale mânăria. Mânărie care l-a costat slujba şi care îl va pricopsi şi cu un dosar penal.
Măcar cu atâta să se aleagă şi el după ditai zbuciumul.

Şi totuşi, după atâtea insuccese, Ştefan Florescu nu umblă pe stradă nici cocârjat de foame, nici rupt în tur. S-ar putea crede că bunăstarea pe care o afişază ostentativ, vine de la cârciuma pe care o deţine în Sectorul 6. Dar şi aceasta este lovită de ghinion, în sensul că are toate avizele de funcţionare retrase. Deci, nu funcţionează, deşi acolo Florescu mai adună alegători şi-i mai omeneşte cu câte ceva de mâncare şi un şpriţ.

Atunci, de unde bani pentru campanie? Dacă ar fi să ne luăm după spusele candidatului, banii vin de la Fundaţie. Dar şi aici este o problemă. Fundaţiile nu au voie, prin lege, să se implice în politică. În plus, fundaţia cu suflet a lui Florescu, are sufletu' bani. Aşa cum am văzut, este datoare la buget. Atunci, de unde?
Un răspuns la această întrebare l-am putea găsi cercetând listele partidului care-l susţine pe Florescu în cursa pentru primărie. Un partid mic, dar vesel, care are pe primul loc la lista pentru consilieri, un membru de frunte al Clanului Sportivilor.

Şi poate tot aici găsim răspunsul la întrebarea: „Cum şi-a plătit Florescu un împrumut de 110.000 de euro (trecut în declaraţia de avere), dacă el nu a realizat, pe vremea când încă mai muncea, decât un venit de 45.000 de lei?" Cam cât de sportiv să fii ca să achiţi cu 45.000 de lei, o datorie de 110.000 euro şi tot din banii ăia să mai şi mănânci, să te mai şi îmbraci, să-ţi mai ţii şi copii, şi casa. O tehnică pe care numai Ştefan Florescu, eternul candidat perdant la Primăria Sectorului 6, o ştie.

Sorin Ovidiu Bălan

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE