Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sub linia de plutire

Postat la: 14.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tuturor celor care suferă (ca și mine) pentru fotbalul românesc, le doresc ca în Noul An să ne meargă mai bine. Dar, amintindu-mi vechea vorbă, potrivit căreia după felul în care pășești în anul nou, așa îți va merge tot anul, n-aș zice că horoscopul nostru sună promițător pentru 2017. Nu de alta, dar la cârma FRF e tot Răzvan Burleanu și, după cum ne-am lămurit deja, cu el acolo totul ne-a mers de-a-ndoaselea.

În clasmentul FIFA, unde eram pe locul 19 la începutul lui 2016, am alunecat pe 22, în iunie, pe 24, în iulie și pe 25, în august, pentru a ne prăbuși apoi, de-a dreptul, pe 32, în septembrie, 34, în octombrie, sfârșind pe 39, în noiembrie. Așadar, în ierarhia soccerului mondial, numitul Burleanu ne-a trântit cu 20 de locuri într-un singur an, ceea ce, din punctul lui de vedere, a însemnat că "încheiem anul pe linia de plutire"! O tranca-fleanca veritabilă, prin care maimuțoiul politruc, cățărat în fruntea federației prin sforăriile unor apuși, încearcă să gâdile simpatia publică și să calmeze cât de cât adversitățile. Cum naiba să fim pe linia de plutire când la Euro ne-am înecat ca țiganu la mal, în vreme ce și în preliminariile Cupei Mondiale ne paște deja umbra resemnării?!

În martie vin danezii peste noi - și vom juca la Cluj, cu porțile închise! - așa că vom putea încheia socotelile și cu World Cup, comemorând astfel cei exact trei ani trecuți din martie 2014, când pacostea Burleanu a căzut pe capul nostru! Tot răul spre bine, însă, dacă va fi să fie, pentru a nu mai aștepta 2018 cu noile alegeri de la FRF. Lumea reală a fotbalului nostru a ajuns în pragul disperării și, în sfârșit, dă semne că strânge rândurile. Conclavul generației de aur și-l propune și ni-l avansează deja ca... vârf de atac pe Gică Hagi, în fața căruia caraghiosul Burleanu nu ar merita nici onoarea de a-i fi copil de mingi. Totul e însă ca Hagi să vrea să lase "Viitorul" (care sună bine, nu?!), alternativa la el fiind, probabil, Ionuț Lupescu sau Ciprian Marica. Și, oricum, nu sunt singurii care ar putea candida, îndreptățiți, la șefia federației, trimițându-l pe Burleanu înapoi în politică, acolo de unde a fost expediat pachet să facă praf și pulbere fotbalul românesc.

Fotbal în care domnește haosul , de vreme ce, iată, Astra mai că l-ar amenda pe Șumudică după ce a câștigat și titlul național, și Supercupa României, calificând echipa în grupele Europa League, eliminând faimoasa garnitură a West Ham! Sau în care Armata Română îl lasă pe Gigi Becali fără brandul Steaua, ca drept recompensă, presupun, pentru toate rugăciunile și cheltuielile pe care el și numai el le-a închinat salvării numelui și renumelui echipei din Ghencea! Ca la noi la nimeni, trebuie să recunoașteți, deși, după mai bine de un sfert de secol de democrație și, mai ales, de un parteneriat strategic cu americanii, ar trebui să ne întrebăm de ce n-or avea și ei o echipă de football a "American Army" și încă una, a "US Police", ca să se bată între ele?!

Uite de-aia, aș răspunde eu, sau, dacă nu vă convine, ar trebui să ne dumirească specialiștii olandezi, pe care numitul Burleanu i-a contractat în decembrie, ca să ne învețe - ce credeți?- "creșterea atractivității competițiilor din fotbalul românesc"! Așa se face că, înainte de Crăciun, adică de tăierea porcului, de caltaboși și de sarmale, firma olandeză "Hypercube" și-a trimis experții să ne inițieze în tainele atragerii spectatorilor în tribunele stadioanelor noastre. Vorba aia, să fie primiți (eventual și cu cât ne-au costat!), dar eu am o soluție mult mai simplă, ieftină și garantată: să scăpăm de Burleanu, de Daum și de Vassaras. Ar fi un început de fericire, nu-i așa?!

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE