Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Solutiile "inteligente" ale guvernului Dancila

Postat la: 29.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noul program de guvernare declara ritos ca reconfigurarea structurala a economiei se va face pe baza unor solutii INTELIGENTE. Sedus de invocarea inteligentei am inceput sa citesc.

Uite peste ce am dat: "Alături de FSDI, se va crea un Fond Naţional de Dezvoltare (FND), care va cuprinde companii unde statul deţine participaţii şi care, în prezent, sunt administrate de AVAS, dar şi companii de stat care nu vor putea fi incluse în FSDI din cauza interdicţiei europene, care stipulează faptul că, în unele cazuri, companiile de producţie şi distribuţie nu pot fi administrate de aceeaşi enitate, evitându-se în acest fel comportamentul de monopol. Ca urmare a acestor reglementări, Transelectrica şi Transgaz vor fi administrate şi deţinute de FND, iar Hidroelectrica şi Romgaz de către FSDI".

Gresit! Fara cunoastere, doar cu aproximari, nu putem vorbi de inteligenta. Da, exista o impunere de separare a activitatilor, dar nu asa cum o presupun dansii. Cand nu cunosti, sau nu est sigur mai bine intrebi. Spune o vorba ca mai bine esti prost 5 minute, decat sa ramai prost toata viata. Directivele europene prevad, iar legislatia nationala a preluat incepand cu 2007, obligatia ca actionarul determinant al operatorul sistemului de transport sa fie separat(altul) decat actionarul determinant al operatorului de distributie. Recent(Legea nr. 123/2012, art.48) a fost impusa si masura separarii operationale distincte a operatorului de distributie de cel de furnizare in intreprinderile integrate vertical, putand avea acelasi actionar determinant.

Cu asemenea lacune, in documente angajate colectiv, nu ma mai mira lipsa de cunoastere si cunostinte a indivizilor propusi ministri. Daca inteligenta colectiva a dat rateuri, sa ne asteptam la gafe majore ale indivizilor, pe care colegii de guvernare sa nu le sesizeze si sanctioneze. Nu ca n-ar fi atenti, dar nu au nivelul de cunoastere suficient pentru a distinge intre corect si gresit, intre bine si rau! Noi, ceilalti, ne asumam sa le marcam greselile, pentru a prevenii pagubele produse de iesirea de pe traiectoria corecta?

Gabriel Dumitrascu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE