Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Smardoiul vrâncean

Postat la: 16.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nominalizarea celor trei miniştri a tulburat din nou apele în PSD, dar de data asta foarte, foarte mult. Ca şi în cabinetul Grindeanu, dar şi în cel condus de Mihai Tudose, baronul de Vrancea, Marian Oprişan, a fost iar sărit de la rosul ciolanului guvernamental. Adică nu are niciun ministru din Vrancea, deşi organizaţia PSD Vrancea a obţinut rezultate foarte bune la alegerile parlamentare şi locale.

Practic, baronul de Vrancea nu este în graţiile baronului de Teleorman. Ca atare, refuzul lui Dragnea de a impune un ministru susţinut şi garantat de Oprişan l-a înfuriat la culmea pe baronul vrâncean. De la furie până la o corecţie fizică serioasă n-a fost decât un pas, iar acest pas s-a făcut în două reprize. Primul conflict direct a avut loc cu o săptămâna înainte de Comitetul Executiv Naţional, când Oprişan a fost la un pas să-i aplice lui Dragnea o corecţie fizică chiar la el în birou, dar au fost câţiva pesedişti mai vigilenţi care i-au despărţit.

A doua repriză s-a consumat chiar la şedinţa Comitetului Executiv Naţional, unde ieşirile baronului de Vrancea la adresa lui Dragnea au fost cu greu stopate de cei prezenţi. Conflictul dintre ei are o poveste mai veche şi primul KO dat lui Dragnea de Oprişan a avut loc, în 2007, la Mamaia. Atunci, baronul de Teleorman, în calitate de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România a convocat o întâlnire cu toţi preşedinţii de consilii judeţene din ţară pentru repartizarea unor sume de bani de la Ministerul Fondurilor Europene condus la acea vreme de pedelista Anca Boagiu.

În urma negocierilor dintre Liviu Dragnea şi Anca Boagiu, fiecare judeţ urma să primească o anumită sumă de bani, în funcţie de necesităţi dar şi de afinităţi politice.Ca atare, Dragnea a anunţă că judeţul Vrancea va primi de circa zece ori mai puţini bani decât judeţul Teleorman, moment în care Oprişan a luat foc. A început să înjure ca la uşa cortului şi să ameninţe. S-a ridicat de la locul său şi a sărit drept în gâtul lui Dragnea. Cu greu cei doi cocoşi au fost despărţiţi de către colegii de partid, dar Dragnea a ieşit ciufulit rău de tot din această smardoială colegială. De atunci au trecut vreo zece ani, dar Dragnea nu a uitat ciufuleala zdravănă aplicată de baronul de Vrancea. Și timpul a demonstrat acest lucru, iar Oprişan că nu-l are la suflet pe jupânul de Teleorman.

Din lupta acestor doi cocoşi de provincie, vrâncenii au avut cel mai mult de pierdut pentru că Dragnea l-a sărit pe Oprişan de la rosul ciolanului de fiecare dată când a avut ocazia. Practic, Oprişan, de fiecare dată când îl prinde pe Dragnea în offiside, îl smotoceşte bine. Dragnea ştie că Oprişan nu este dus la biserică, fiind iute la bătaie, iar Vanghelie şi Costoiu pot să confirme acest lucru că doar au păţit-o pe pielea lor în urmă cu câţiva ani. Deocamdată, din aceste lupte de cocoşi,provinciali, Dragnea a ieşit şifonat de fiecare dată, dar, timpul a demonstrat că el a fost învingătorul, iar Oprişan învinsul de serviciu. Dar nu se ştie ce surprize ne va rezerva viitorul!, că deh... la câtă zacuscă mănâncă Oprişan când vine în București s-ar putea să fie ca Popeye Marinarul care influca spanac la greu!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE