Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












„Simplele" coincidenţe ale jocului făcut de Liviu Mihaiu

Postat la: 11.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liviu Mihaiu, personajul central al acestor zile ca urmare a scandalului mitei de un milion de euro date, în 2008, de Vântu lui Bogdan Olteanu pentru numirea ziaristului pe funcţia de guvernator al Deltei Dunării , s-ar părea că nu este deloc străin de jocurile de culise din politica românească.

El e unul dintre profitorii acestor jocuri, dar, totodată, şi un pion otrăvit pus pe tabla de şah a politicii româneşti de către anumiti băieți deştepţi, gen Vântu, ca să facă jocurile pentru Iohannis şi Cioloş, dar, în acelaşi timp, să-i virusese pe lideri PSD şi pe Călin Popescu Tăriceanu. O serie de evenimente din perioada tragediei de la clubul Colectiv ridică mari semne de întrebare privind jocurile de culise în care a fost implicat Liviu Mihaiu. Cu doar două zile înainte de tragedia de la „Colectiv", într-un interviu realizat de Robert Turcescu pentru „Evenimentul zilei" din 28 octombrie 2015, Liviu Mihaiu a fost întrebat la final: „Spune-mi un om public pe care-l cunoşti şi care nu te-a dezamăgit niciodată!". Răspunsul lui Liviu Mihaiu a fost năucitor: „Dacian Cioloş"! A dracului coincidenţă!.

La acea vreme, Victor Ponta nici nu visa ca va pleca de la Palatul Victoria, iar Liviu Mihaiu îl declara „cel mai cel" politician pe Dacian Cioloş, cel care avea să ia locul premierului? Şi în acel interviu nu a fost singura referire a lui Mihaiu la adresa lui Dacian Cioloş. Vorbind despre ceilalţi politicieni, Liviu Mihaiu a spus: „Poate o să ziceţi că sunt eu obsedat, dar nu există om politic important în România care să nu fi avut legătură cu PCR sau cu Securitatea. Poate cu excepţia lui Dacian Cioloş, un om excepţional pe care România trebuie să-l folosească pentru agricultură sa aşa cum Polonia l-a avut pe Balzerowicz pentru economia Poloniei", spunea Liviu Mihaiu. Ulterior, pe 30 octombrie 2015 are loc tragedia de la clubul „Colectiv", pe 4 noiembrie 2015, Victor Ponta şi-a dat demisia, iar pe 6 noiembrie 2015, Liviu Mihaiu a fost chemat de către Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pentru consultări cu societate civilă privind nominalizarea viitorului prim-ministru al României.

Între timp, pe 5 noiembrie 2015: fostul securist bulgar Giorgi Botev scria pe „EurActive" că Dacian Cioloş va fi viitorul prim ministru al României. Pe 10 noiembrie 201, Dacian Cioloş a fost nominalizat premier, functie pe care o ocupă şi acum. Totodată, în acelaşi interviu acordat lui Robert Turcescu pentru „Evenimentul zilei", Liviu Mihaiu a mai precizat ceva exytrem de ciudat: „Uite, apropo de Delta Dunării, îţi fac o confidenţă: am refuzat postul de guvernator al Deltei propus de Victor Ponta și de Rovana Plumb în urmă cu trei ani și am greșit. Am greșit pentru că m-am gândit mai mult la imaginea mea și la corul de înjurături pe care urma să-l încasez decât la Delta Dunării".

Astăzi, această prezenţa a lui Liviu Mihaiu la Palatul Cotroceni in contexul scandalului de mită în care e implicat Bogdan Olteanu, finul lui Tăriceanu, pare să nu mai fie una deloc banală, căci, iată, pasiunea lui pentru Delta Dunării a dus la reţinerea viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu şi nu este exclus ca şi duşmanul numărul unu al lui Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, să fie atras în acest scandal! Să fie doar simple coincidenţe?! Vom vedea.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE