Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Simona diesel

Postat la: 30.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Să nu-mi spuneți că nu stați cu ochii pe Turneul Campioanelor de la Singapore, că oricum nu v-aș crede! Îmi povestea cineva că luni la prânz, când Simona încrucișa racheta cu franțuzoaica Garcia, în buildingul unei multinaționale din București se dăduse ordin de închidere a tuturor televizoarelor, întrucât corporatiștii din clădire își stopaseră corvoada, bulucindu-se în fața micilor ecrane!

Mademoiselle Caroline Garcia se declarase optimistă foarte, afirmând en avant că nici nu se putea ceva mai bine decât să o-ntâlnească la debut taman pe învinsa sa de la Beijing, recte Simona Halep. Și mai semnala dumneaei că o cam doare-n cot de proaspăta deținătoare a poziției de Nr.1 mondial, ca și de Porsche-le 911 GTS Cabrio, pe care românca îl primise de la WTA. Simona, în schimb, îi transmisese public franțuzoaicei că întâmplarea de la Beijing n-are cum să se repete tocmai la Singapore, unde ea o învinsese în premieră, în 2014, pe invincibila Serena Williams și unde, între noi fie vorba, Garcia a ajuns acum în locul...Johannei Konta, că tot seamănă ele ca două picături de apă. Partea nostimă e că, după cum a debutat meciul, mai precis până la scorul de 2-2 la ghemuri, confruntarea dintre cele două jucătoare nu era deloc recomandată celor care aveau oarece tulburări cardiovasculare!

Garcia se ținea tare, iar Simona se urnea mai greu, cum explicase de altfel într-un interviu pentru "WTA Insider": "Sunt un motor diesel. Încep încet, apoi merg repede!" Și exact așa a și evoluat Simona noastră, câștigând primul set cu 6-4, pentru ca în al doilea motorul ei să treacă pe...turbo, de Porsche, desigur, servindu-i franțuzoaicei o lecție usturătoare: 6-2! De câteva ori, am surprins pe chipul Carolinei Garcia o privire disprețuitoare, care mi-a amintit de incidentul petrecut anul trecut, în turneul de la Charleston, unde Irina Begu i-a administrat şi ea o înfrângere amară mademoisellei Garcia, care a exclamat în timpul partidei: "Pierd cu brio în fața acestei țigănci nenorocite!"...Și-atunci, de ce să ne mai mirăm, în condițiile în care însăşi Kristina Mladenovici, fosta ei coechipieră de dublu, declară public că Garcia, astăzi la 23 de ani, și-a abandonat școala, nefiind nici măcar absolventă de liceu? Brrrrr!...

La ora la care apare revista noastră, Simona Halep va fi susținut și al doilea meci din "Grupa roșie" de la Singapore, în compania Carolinei Wozniacki, daneza de origine poloneză. Altă gâscă în altă traistă, cum se spune, pentru că, fără discuție, jucătoarea nordică era o adversară redutabilă și în mare formă, după cum o demonstrase chiar la Singapore, unde a pulverizat-o pe Svitolina, cu 6-2,6-0! Fiind doar cu un an mai mare decât Simona, s-a afirmat puternic de foarte tânără, câștigând Wimbledonul la junioare, a fost și ea Nr.1 mondial dar, e drept, cu ani în urmă, în octombrie 2010, și avea un scor favorabil (3-2) în confruntările directe cu jucătoarea noastră. Așadar, se anunţa un meci greu, cu o oponentă pe care Simona Halep o mai depăşise. Şi avea ocazia s-o mai facă, pentru a merge mai departe, în acest turneu al celor mai bune tenismene din lume. Din cealaltă grupă, Muguruza și Pliskova aspiră și ele să redevină Nr.1 mondial, dar mă îndoiesc că în finala de duminică și-ar dori să se confrunte cu Simona Halep, cum aş vrea eu să se întâmple. Totul stătea însă în racheta Simonei și în motorul ei, care să treacă mai repede de la diesel la turbo!

P.S. După cum era previzibil, Gino Iorgulescu a câștigat la pas (13-1) alegerile pentru un nou mandat la șefia Ligii Profesioniste de Fotbal, pe care o va conduce și în următorii 5 ani. O veste îngrijorătoare, desigur, pentru Răzvan Burleanu!

Horia Alexandrescu

Text preluat din România literară

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE