Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Seful DIICOT este, pentru mine, "Omul Zilei"

Postat la: 07.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Daniel Horodniceanu a prezentat, intr-un raport de activitate al institutiei pe care o conduce, marile obstacole prin care trece efortul de combatere a crimei organizate, in Romania: lipsa unei strategii coerente in combaterea criminalitatii informatice; slaba colaborare a DIICOT cu Politia si SRI, vulnerabilizarea Ministerului Public - prin atacurile politice asupra lui; islamismul radicalizat, pe fondul gestionarii, de catre Romania, a afluxului de migranti musulmani spre Europa; lipsa banilor pentru actiunile de preventie si de investigatie; lipsa instrumentelor legale necesare, ciuntite de modificarea legilor Justitiei; instabilitatea politica accentuata, cu schimbarea a 5 guverne, in doar 3 ani.

Horodniceanu este genul de persoana care tace si - cu adevarat! -, face. Iesirile sale publice denota seriozitate, responsabilitate si curaj profesional. Gravele sale observatii, cu privire la dificultatile managementului national pentru combaterea criminalitatii organizate - o coordonare problematica cu celelalte institutii, o cooperare sincopata in contracararea traficului de persoane si de droguri, m-au ingrijorat foarte mult, ca cetatean, cu familie si copii.

In conditiile in care tara arata ca un svaiter - lupte politice iresponsabile, purtate pana la limita prostiei crase; decizii guvernamentale cu impact dezastruos imediat; un parlament agresat de o grupare majoritara agresiva si anti-europeana, - vestile venite de la DIICOT arata ca inca mai exista responsabilitate si grija pentru natiune. Cu toate ca problemele sunt mari, grave, urgente. Pana la proba contrarie, Daniel Horodniceanu merita incurajari, in dificila sa misiune de a ne asigura linistea si siguranta fiecarei zile. Si, desigur, calde felicitari.

Claudiu Saftoiu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE