Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Se rup și se repoziționează fronturile PSD și anti-PSD

Postat la: 13.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Confruntat cu perspectiva demiterii pentru înaltă trădare, Klaus Iohannis, împreună cu consilierii săi, a conceput un plan extrem de complex pentru a se apăra și pentru a contraataca. Nici frontul PSD nu stă degeaba, deși pentru moment a pierdut inițativa și se mișcă pe poziții exclusiv defensive. Dar fronturile se rup. Și se reconfigurează. Care sunt componentele acestor mișcări strategice?

Frontul anti-PSD, în componența căruia intră Klaus Iohannis, PNL, USR și, parțial, PMP în componenta lor politică, ansamblul organizațiilor #rezist, în componenta lor civică, reprezentanțele diplomatice ale unor state, în componenta lor externă, câteva instituții de forță - DNA, SRI și SPP - în componenta lor militară, urmărește cu certitudine câteva obiective bine configurate, pentru a lovi în Guvern și, respectiv, în majoritatea parlamentară.

1). Un obiectiv de natură psihologică, prin așa-zisa acțiune a diasporei și prin confruntările pe care demostranții le-au generat, al căror efect principal este de natură psihologică. Din nou, Iohannis se bazeazează pe generarea unei puternice emoții colective, încercând pe toate căile să-i victimizeze și să-i legitimeze pe demonstranți.

2). Asistăm la o operațiune eminamente politică, prin care, adaptându-se evenimentelor în mișcare, frontul de partide anti-PSD încearcă să destabilizeze majoritatea, acționând în Parlament printr-o chemare și admonestare a ministrului de Interne și, eventual, prin conceperea ultimei moțiuni de cenzură posibile în acest an.

3). O acțiune a instituțiilor de forță, care vizează debarcarea premierului Dăncilă printr-o motivație de tip penal și în urma derulării denunțului formulat de Ludovic Orban împotriva doamnei Dăncilă și a lui Dragnea pentru înaltă trădare. Desigur, la acest capitol, ne-am putea eventual aștepta și la o derulare accelerată a celui de-al doilea proces penal cu care e confruntat Liviu Dragnea. Și, în fine, o încercare care pare a fi sortită eșecului din start a lui Klaus Iohannis de a convoca CSAT, prin care încearcă să pună la zid majoritatea, pentru ultimele evenimente de stradă.

Aceasta este scena în care va evolua în această vară și toamnă viața politică din România și principalii săi actori. O vară și o toamnă care, indiscutabil se anunță cu mari surprize. Pentru că și unii și alții, frontul PSD și frontul anti-PSD dau dovadă de multă voință și sunt pe deplin motivați să se distrugă reciproc.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE