Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scuzele lor sau scuzele noastre?

Postat la: 01.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Oricât aș fi eu de optimist, la suita paparelor pe care le tot luăm în vremea din urmă, nu văd cum v-aș încuraja să mai sperați că vom reuși să scoatem capul în vreo mare confruntare internațională.

Când Simona Halep pierde rușinos la Cincinnati, în fața Garbinei Muguruza, nu ştiu ce-am mai putea aștepta de la US Open. Că, și dacă ar trece de Șarapova, în primul tur, tot de venezueleanca spaniolă, rezidentă în Elveția, ar urma să dea și ar fi tot aia. Dar să nu mă suspectați cumva că n-aș mai fi fanul Simonei! Țin cu ea la fel de mult, ba chiar mai mult ca niciodată, însă tocmai de aia am și curajul să-i recunosc limitele și blocajele. Care nu sunt doar mentale, cum se tot zice, pentru a-i scuza neputința de a deveni nr.1 mondial. Eu sunt mulțumit și că e nr.2 din lume, că a demonstrat o constanță remarcabilă și că, nu în cele din urmă, exact această regularitate i-a adus câștiguri de aproape 20 de milioane de dolari. La numai 26 de ani, pe care-i va împlini chiar în această lună! Cred, deci, că Simona are toate motivele să fie satisfăcută și, cu toate scuzele pe care ni le-a adresat după finala pierdută lamentabil la Cincinnati, nu văd de ce ne-am supăra pe ea. Pentru că nu e nr.1 mondial? Să fim serioși și să ne întrebăm ce-ar comenta presa internațională când ar afla că jucătoarea nr.1 a lumii vine dintr-o țară în care nu există măcar o arenă de tenis care s-o merite?! Rămân, deci, fanul Simonei Halep și mulţumit cu a doua sa poziție din clasamentul WTA, care înseamnă infinit mai mult decât i-a oferit ei țara pe care o reprezintă.

Cum rămân și fanul Stelei lui Becali, care se numește azi FCSB, ca și al lui Gică Hagi, de la care toată lumea aștepta, ca și de la Simona, să rupă gura târgului în cupele europene. Am fost pe Arena Națională la returul cu Sporting Lisabona, m-au copleșit tribunele entuziaste, dar am plecat descumpănit la scorul de 4-1 pentru portughezi, aflând de al cincilea gol de la radioul din mașină. Întocmai ca Simona după Cincinnati, Denis Alibec - cel mai bun om al bucureștenilor în acest meci- a cerut scuze suporterilor pentru înfrângerea severă și ratarea șansei de a accede în Liga Campionilor. Dacă vrem, însă, să fim cinstiți, s-ar cuveni să ne și întrebăm dacă bugetul pe care Gigi Becali îl asigură steliștilor săi, din propriul buzunar, ar fi putut rivaliza cu cel al portughezilor, de patru ori mai mare, ca să le permită prezența în Champions League. Am anticipat și umilința Viitorului lui Gică Hagi, cel care, ca și finul său, și-a finanțat echipa și Academia, întorcând astfel fotbalului banii pe care-i câștigase în teren. Insuficienți totuşi pentru a-i permite să țină piept bogatelor cluburi europene și obligându-l să vândă mult prea devreme jucătorii pe care i-a crescut, pentru a putea să meargă înainte. Și iată că merge, cum am presupus că va decide și cum a anunțat deunăzi că va face!

Dar mă întreb, ca și în cazul Simonei Halep, ce a făcut țara, respectiv federația de specialitate, pentru a susține cluburile românești în parcursul lor continental? Nimic, dar absolut nimic, iar rușinea gazonului de pe Arena Națională e dovada cea mai recentă. Cât despre Burleanu, accidentalul șef al FRF, acesta deplânge public soarta cluburilor românești, ca să-şi asigure acoperirea pentru eșecul naționalei în preliminariile Cupei Mondiale. În vinerea asta, echipa României întâlnește la București naționala Armeniei, iar luni va susține în deplasare și jocul retur cu Muntenegru, după care, în octombrie, mai avem de disputat partidele cu Kazahstan (acasă) și Danemarca, la Copenhaga. Șanse de calificare zero, dar să nu vă îndoiți că, dacă se întâmplă să-i învingem mâine pe armeni, ceea ce e previzibil, guralivul Christoph Daum se va bate din nou cu pumnii în piept și se va rățoi la presă, crezând că vom uita tristul adevăr de care e unicul responsabil, și anume că selecționerul cară după el întreaga comedie a necalificării.

P.S. Șarapova - Halep 6-4, 4-6, 6-3 și, una peste alta, 7-0 în întâlnirile directe, după ce rusoaica s-a odihnit un an și jumătate. Q.E.D. dar , după ce s-a luptat ca o leoaică, Simona părăsește US Open din chiar primul tur ,meritând și ea puțină odihnă. Mai ales că a scăpat astfel și de Muguruza!

Horia Alexandrescu

(Text preluat din România literară!)

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE