Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Saligny de la Bolintin

Postat la: 21.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Zâmbeşte şmechereşte în colţul gurii. Te fixează cu privirea, măsurându-te din cap până-în picioare cu un aer de superioritate. Afişează lehamite şi sictir. Nu este o scenă dintr-un film cu gangsteri sau cu aventurieri. E imaginea care rulează de la începutul acestui an pe culoarele Palatul Parlamentului, avându-l în prim plan pe baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, ajuns peste noapte, ca urmare a trocului politic al doilea om în PSD şi, totodată, vicepreşedinte al Senatului.

Acum a început să emită judecaţi de valoare şi ţine morțiș ca toată lumea să se uite la el şi să asculte de el ca de un profet. Însă, ceea ce se ştie mai puţin este faptul că Bădălău a ajuns profet în PSD şi în România ca urmare a sprijinului venit din partea ...PNL.Şi el ştie foarte bine acest lucru că atunci după ce Geoană şi Vanghelie l-au ejectat de la şefia PSD Giurgiu a plâns luni de zile pe la uşa unui greu PNL. De milă, de silă, a fost ajutat de PNL să preia şefia organizaţiei PSD Giurgiu, promiţând recunoștiință veșnică şi necondiţionată pentru acel lider PNL care l-a ajutat. Drept recompensă pentru sprijinul acordat, Bădălău l-a trădat pe binefăcătorul său la alegerile din 2012. Un mare caracter! Astfel, ca urmare a Ordonanţei 55/2012 plămădită de Dragnea, s-a ajuns ca peste 30 de primari liberali din judeţul Giurgiu să treacă în barca PSD. Practic, primarii giurgiuveni au schimbat tricoul galben cu cel roşu, iar cea mai puternică organizaţie judeţeană a PNL din ţară, timp de zece ani, s-a transformat peste noapte în cea mai puternică organizaţie judetana din ţară a ...PSD . Aşa a ajuns Bădălău vătaful Giurgiului şi al PSD. Nu a contat că până în 1989 Bădălău a fost condamnat la un an de zile la închisoare pentru că a furat patru saci de grâu. Noroc cu Ceuașescu că l-a graţiat şi, ca atare,acum este Făt Frumos.

Mai nou, Făt Frumosul de la Bolitin Vale şi-a descoperit vocaţia de vizionar anunţând că în 2018 ar putea începe lucrările la un nou pod peste Dunăre, la Giurgiu, proiect care ar urma să fie realizat de companii din China. Podul ar urma să aibă şi cale ferată pentru trenuri pe pernă de aer. "Eu cred că la sfârşitul anului viitor vor începe lucrările pentru un nou pod peste Dunăre, la Giurgiu, care va avea şi cale ferată modernă şi companiile care vor lucra la acest proiect vor fi companiile chineze. Nu ştiu cât vor dura lucrările, dar bucuria mea este că îl facem repede dacă îl fac chinezii. Chinezii vor să investească în Europa şi mai ales în România, unde au o comunitate mare",a spus baronul de Giurgiu. S-a răsucit în mormânt de invidie Anghel Saliny când l-a auzit pe Bădălău, iar Apolodor din Damasc se zvârcoleşte şi acum în apele Dunării. Mare vizionar nea Nae Bădălău de la Bolintin! Aşa de mare încă nu a specificat de unde va veni finanţarea proiectului şi nici modul în care companiile chineze au câştigat proiectul. Dar ce mai contează. „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... Din această dilema nu puteţi ieşi... Am zis!!", cum ar spune Farfuridi în „O scrisoare pierdută" a lui Ion Luca Caragiale. Adică, în viziunea lui Bădălău, dacă nu se duce Mohamed la munte, vine muntele la Mahomed! Dar baronul de Giurgiu degeaba se visează un Saligny sau Apolodor pentru că a uitat un proverb din bătrâni care spune că „ce înveţi la tinereţe, aia ştii la bătrâneţe"!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE