Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rocadă pentru un covor persan

Postat la: 03.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Calificarea în play-off se joacă pe tremuratelea! De griji au scăpat doar Viitorul și Steaua, aflate acum pe primele două locuri și între care se va da, probabil, bătălia ulterioară pentru titlu. Spun probabil întrucât ceilalți posibili intrați în cursa finală vin și ei, fără îndoială, cu șansele, valoarea și ambițiile lor.

Până atunci însă, le vor trece toate nădușelile pe nu mai puțin de cinci aspirante, în frunte cu Astra, campioana en-titre, învinsă la Gent și cu Șumudică pe picior de plecare, care are acum și cele mai slabe perspective de a prinde actul decisiv al campionatului. Chiar și Dinamo are crampe, deși venirea lui Contra i-a dat o gură de oxigen, cu atât mai binevenită cu cât finanțatorul Negoiță tocmai a fost scos din dispozitiv și trimis la forurile superioare să dea cu subsemnatul. Iar dacă mai pierdea și Steaua la Mediaș, câinilor nu le mai rămânea decât să exerseze lătratul la lună. Dar cum elevii lui Reghe au scos o remiză chinuită la gaziști, le-au mai lăsat dinamoviștilor o șansă.

Cum tot o șansă au și craiovenii lui Mulțescu, și ceferiștii clujeni, și, nu în ultimul rând, băieții lui Cristi Pustai, chit că Gaz Metan s-a cerut în insolvență încă din toamnă! Sigur, totul pare antrenant, dar, dacă tot a venit vorba despre insolvență,v-aș aminti că suntem la a patra asemenea situație din campionat, ceea ce ne dă o viziune de coșmar și ne obligă la constatarea că viitorul e tot mai opac. Pe fondul ăsta, al zbaterilor fotbalului românesc în pragul falimentului, fac pariu că nici nu vă trece prin cap ce a mai putut inventa numitul Burleanu, de la FRF. Când am citit comunicatul federației, m-am frecat vârtos la ochi fiindcă am crezut că nu văd bine aflând unde s-a deplasat săptămâna trecută starostele federației și mai ales de ce. Ei bine, Răzvan Burleanu a făcut o plimbărică până în Iran, la Teheran mai exact.

În primul moment, m-am gândit că s-a preumblat până acolo ca să-și achiziționeze vreun covor persan, din alea împletite manual, celebre pentru lucrătura lor din mătase, având pe spate istoria piesei, numele artizanului și numărul de noduri de pe fiecare rând. Și chiar am fost tentat, pentru o clipă, să-l suspectez pe prostovanul șef al federației că s-a mai culturalizat și că, oricum, la bănetul cu care s-a tot premiat, îi dă mâna să-şi ia o operă de artă de talia unui autentic covor persan.

Dar nu, fraților, nu asta l-a mânat pe Burleanu până în îndepărtata Persie, acum, când campionatul nostru dă în clocot și ne despart mai puțin de patru săptămâni de meciul cu Danemarca. Șeful federației române a avut inițiativa de a apela la președintele Federației de Fotbal a Iranului, Mehdi Taj, pentru încheierea unui Parteneriat cu FRF. Potrivit comunicatului difuzat la București, „parteneriatul va acoperi cursuri de formare pentru antrenori și antrenoare, pentru arbitri în fotbalul amator și profesionist, partide amicale și stagii de pregătire pentru reprezentativele celor două țări, dar și pentru cluburi, proiecte de dezvoltare în fotbal, programe logistice și de organizare a competițiilor..."

Ați putea crede, ca mine, că, la tupeul pe care-l are, numitul Burleanu s-a dus la Teheran cu ideea de a-i învăța fotbalul pe iranieni. Așa o fi gândit el, numai că, aruncând o privire pe clasamentul FIFA din februarie 2017, constatăm că Iranul ocupă locul 32, în timp ce România a ajuns pe poziția 40! Concluzia care se poate trage e una singură și anume că, până una-alta, noi suntem cei care am avea de învățat de la persani, îndeosebi despre organizarea soccerului lor. Și, oricum, viitorul președinte al FRF - de la federația lor . Până atunci însă, soluția la îndemână ar fi o rocadă între cei doi președinți, pe baza căreia fotbalul nostru ar trăi un reviriment cu experiența domnului Mehdi Taj, iar Răzvan Burleanu ar putea să-și ia o vacanță prelungită la Teheran, prilej cu care să afle și poveștile frumoase ale covorului persan!

Horia Alexandrescu
Text preluat din Romănia literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE