Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Riscul lui Iohannis pe Legea Salarizarii

Postat la: 13.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deplang situatia zisei-opozitii a zisei-drepte! Singura tema este "speranta" ca PSD-ul sa depaseasca deficitul de 3%, din cauza maririlor de salarii si scaderii fiscalitatii. Si Basescu, si PNL-ul, si USR-ul se roaga zi si noapte pentru asta. Si Iohannis, desigur, cu si mai mare intensitate. Ca, apoi, daca se intampla, sa arate cu degetul catre PSD si sa spuna: v-am spus noi?

Dar, daca, printr-o minune, PSD-ul nu depaseste "misticul" 3%? Va fi un dezastru! Atunci intreaga zisa-dreapta se va prabusi, inca o data, pentru o mie de ani...
Sa presupunem ca PSD va depasi, totusi. Ce se va intampla atunci? Electoratul lui, dar si cel care va beneficia de mariri, nu-l va parasi. Nici macar nu le va pasa oamenilor. Pe de alta parte, sanctiunile UE pentru depasirea deficitului sunt nesemnificative. Impactul electoral nu poate exista, alegerile fiind abia in 2020!

Personal, cred ca PSD nu va depasi. A amanat cea mai mare parte dintre mariri pentru 2018 si urmatorii. Vom vedea. In acest caz, si Basescu, si PNL-ul, si USR-ul, si chiar Gabriel Liiceanu vor fi aratati ca niste populisti, care vor sa traga folos electoral din raul tarii. Daca Iohannis va trimite legea salarizarii inapoi la parlament, isi asuma un imens risc.

Ce vreau sa spun? Nu se face opozitie numai injurand puterea si rugandu-te la Dumnezeu sa nu-i iasa pasenta. Este nevoie de un proiect amplu alternativ. In primul rand politic, dar si economic si social. Sa vina acesti ciudati si sa spuna: noi am face asa cu medicii si profesorii si investitiile..., am avea urmatoarele prioritati etc. Pai, daca ei spun, de fiecare data: UE, deficit, austeritate si, mai mult, cu toate astea, n-au facut cand au fost la guvernare nicio investitie cu toata austeritatea lor, ce sa gandeasca oamenii? "Lasa, bre, sa-i votam pe astia, ca ne iau si nici nu lasa nimic in urma lor? Noi iubim saracia si tristetea?"

Aurelian Pavelescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE