Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rejudecarea lui Dragnea dă semnalul ofensivei de toamnă

Postat la: 07.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

E limpede: rejudecarea dosarului „Bombonica" îl salvează pe Liviu Dragnea de o condamnare iminentă (fie aceasta chiar şi în primă instanţă) pentru cel puţin încă un an. De asemenea, Călin-Popescu Tăriceanu (urmărit penal pentru mărturie mincinoasă) se bucură de un tratament similar. În mod inevitabil, efectele pensionării judecătoarei Ana Maria Dascălu vor afecta şi vor întârzia şi alte dosare mari, care, până mai ieri, se îndreptau cu paşi rapizi spre o sentinţă. Şi acesta este doar începutul ofensivei de toamnă.

De ce ofensivă? În primul rând, fiindcă am fi de-a dreptul naivi dacă nu ne-am raporta la aceste rejudecări în logica evidentă a actualului context politic: controversata reformă a Justiţiei anunţată de ministrul Tudorel Toader, reformă a cărei cireaşă pe colivă rezidă tocmai în doleanţa supremă de a-l scoate pe preşedintele Klaus Iohannis din procedura de numire a procurorilor şefi.

E cât se poate de previzibil că, odată scăpaţi de spectrul condamnării, Dragnea şi Tăriceanu vor „da bice" să voteze la zece mâni (deopotrivă cu întreaga majoritate PSD-ALDE) propunerile lui Tudorel Toader (care, potrivit deciziei CCR, trebuie discutate şi adoptate în Parlament), în pofida opoziţiei PNL, USR, a societăţii civile, a ambasadelor străine şi a oprobiului public. Concesiile vor fi minore, irelevante.

Altminteri, dacă ar da din nou înapoi - cum s-a întâmplat cu prilejul controversatei Ordonanţe 13, dar şi în contextul amendamentelor senatorului Şerban Nicolae -, Dragnea şi Tăriceanu sunt conştienţi că nu vor supravieţui politic unui tăvălug viitor. Iar tăvălugul va veni - Dosarul „Tel Drum" este un prim simptom al acestei furtuni care pândeşte undeva, aproape, dar pe care Dragnea speră că o poate demonta, prin intermediul propunerilor lui Toader şi a majorităţii parlamentare PSD-ALDE.

Nu în ultimul rând, rejudecarea speţelor ce-i privesc pe Dragnea şi pe Tăriceanu îi ajută pe cei doi şi din punct de vedere politic, fortificându-le poziţiile pe linie de partid. Aşadar, contestatarii lui Liviu Dragnea vor fi nevoiţi să mai aştepte mult dorita debarcare a acestuia, sau să se înregimenteze oficial în Pro România, alături de Victor Ponta, Daniel Constantin şi Laurenţiu Rebega.
P.S. Instituţiile şi forurile de decizie îndrituite au obligaţia să rezolve cu celeritate problema pensionărilor în mijlocul proceselor, fiindcă va fi utilizată rapid ca o nouă armă de tergiversare a marilor dosare. Să nu spuneţi că nu v-am zis!

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE