Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Regele, ţăranul şi măgarii

Postat la: 15.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Alegerile parlamentare s-au încheiat, suprinzător, fără incidente şi scandaluri, dar imediat a început goana disperată pentru posturile bine remunerate din instituţiile publice. A început marea ciolanida. Toţii băgătorii de seamă din campania electorală, lipitorii de afişe, şoferi şi secretarele râvnesc la posturi de conducere bine plătite, chiar dacă n-au habar cu ce se mănâncă jobul respetiv.

Toţi vor funcţii. Cine îi recomandă? Talentul, familia şi partidul! Sforile, aranjamentele şi cumetriile dar şi toate ingineriile care se regizează in această perioadă în instituţiile publice sunt descrise cel mai elocvent în următoarea poveste. Era odată un rege care vroia să mergă la pescuit. Îşi chema metereologul şi-l întreba cum va fi vremea pentru orele următoare. Acesta îl asigura că va fi timp frumos. Ca atare, regele se pregăti de drum şi, pentru că locul în care urma să pescuiască era lângă castelul în care stătea vara regina, îşi puse veşmintele cele mai bune. În drum spre baltă, se întâlni cu un ţăran care, dându-şi seama ce avea de gând, îi zise:

- Majestate, e mai bine să te întorci, căci va ploua cu găleată!
- Imposibil, specialistul mi-a zis că va fi vreme bună! La naiba, cum poate un om simplu să ştie mai mult decât specialistul meu pe care-l plătesc atât de bine, gândi regele şi îşi continuă drumul, fără grijă.
Dar, într-adevăr, ploua cu găleată. Ajuns la castelul reginei, aceasta se distra văzându-l ca un şoarece murat. Convins de ştiinţa ţăranului, regele îşi destitui metereologul şi-l chema la palat pe ţăran pentru a-l pune în funcţie. Ţăranul se scuză :
- Maiestate, nu pot. Sunt un om simplu, fără carte. Nu mă pricep la vreme. Ştiu doar că dacă măgarul meu are urechile pleoştite va ploua.
Şi, de atunci, în funcţiile cele mai bine retribuite se angajează măgari!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE