Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Războiul sfârșitului lumii în PSD. Planul pentru debarcarea lui Dragnea

Postat la: 10.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

V-am tot avertizat că PSD este o veritabilă bombă cu ceas. Iată că am avut dreptate! CEx-ul de luni a facilitat o situație fără precedent: pentru prima oară în mandatul său, Liviu Dragnea a fost pus la colț (fiind criticat la scenă deschisă pentru apucături dictatoriale și imixtiuni în treburile Guvernului!) de cele mai sonore nume ale teritoriului pesedist: Niculae Bădălău, Marian Oprișan și Adrian Țuțuianu. Ceea ce înseamnă că avalanșa anti-Dragnea și-a accelerat căderea, iar premierul Mihai Tudose (în pofida începuturilor ezitante) nu mai este singur la joacă. E cert: steaua lui Dragnea apune de la o zi la alta.

În acest sens, CEx-ul de la sfârșitul lunii ianuarie va fi crucial. Interesant este Dragnea va încerca să le reziste contestatarilor la Iași - adică, în fieful edilului Mihai Chirica, unul dintre cei mai aprigi inamici ai șefului PSD. La fel de interesant e că, după lovitura primită de Dragnea luni, nici măcar fanii săi predilecți nu se mai îngrămădesc, la fel ca în alte dăți, în fața camerelor de luat vederi, pentru a-și exprima susținerea pentru liderul suprem. E mai mult decât evident: vântul schimbării a cuprins întregul PSD.

Cum era de așteptat, ambele tabere pesediste s-au întâlnit cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, căruia i-au solicitat sprijinul în cadrul războiului civil care înviforează atmosfera de la vârful PSD. Bag mâna în foc că Tăriceanu își va negocia cu abilitate poziția, invocând în permanență marota bunei guvernări, dar va face pasul decisiv atunci când situația o va impune și când va fi evident în favoarea cărei tabere decurge conflictul din PSD. La urma urmei, Tăriceanu e conștient că parteneriatul PSD-ALDE va fi respectat întocmai, și pe viitor, indiferent de liderul care îi va conduce pe social-democrați, în epoca post-Dragnea. Fiindcă, la prezidențialele din 2019, PSD va avea nevoie, la fel ca în 2014, de aportul "iepurelui" Tăriceanu, în speranța că senatorul va rupe din electoratul dreptei. Or toate acestea se pot întâmpla și fără Dragnea.
Potrivit surselor mele, tensiunile din PSD se vor accentua în săptămânile următoare. Dacă Dragnea nu va face pasul înapoi, Bădălău, Tudose, Oprișan și Țuțuianu (dar și mulți alții, care încă nu și-au arătat fața) vor cere, la Iași, convocarea Congresului extraordinar și a alegerilor interne naționale - potrivit Statutului, președinții PSD nu pot fi aleși sau demiși decât printr-o astfel de procedură.

Faptul că executivul Niculae Bădălău s-a erijat în lider al taberei anti-Dragnea (care, iată, cooagulează nume de maximă greutate în aritmetica luptelor din PSD) ne demonstrează că războiul intern se apropie de paroxism. Doar naivii ar mai crede că Dragnea are prima șansă. Și s-ar înșela amarnic.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE