Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PSD si PNL, jos măștile!

Postat la: 11.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În PSD, Gabriela Firea continuă să facă valuri, prezentând opiniei publice mai multe fețe adevărate ale realității înconjurătoare din viața partidului pe care îl reprezintă.

Fața mototolită a lui Liviu Dragnea, ca după un somn lung și agitat, cu strigături de genul "Nu trageți, fraților!" Fața ciupită de vărsat a PSD, un partid care devine tot mai inestetic și mai imoral. Cel puțin, după dezvăluirile halucinante ale doamnei primar. Fața comună PSD plus Dragnea, sigla sub care trăim mizeriile pe care le trăim. În paralel, fără nici o legătură între cele două acțiuni, Septimiu Bourceanu continuă să prezinte conducerii partidului său lucrurile putrede din PNL Constanța și minusurile contabilizate în dreptul organizației locale. Chiar cu riscul de a-l indispune și pe Orban, care și-a făcut timp să vină la Constanța... Fără frica obsesivă a celor care nu vor să-și șifoneze dosarul de cadre.

În cazul lui Bourceanu, avem de-a face cu o acțiune derulată în timp, nu de azi de ieri, bine gândită la rece, menită să facă ordine și curățenie în PNL. O concluzie comună.
 Oamenii au început să vorbească despre dictatura de partid și despre abuzurile conducătorilor, învingându-și frica. Au început să critice la vedere excesele de putere ale celor care îi conduc după criterii strict personale. Spun lucrurilor pe nume. În PSD a existat un moment în care slugoii lui Dragnea au intenționat să-i pună vorbăreței Firea un căluș în gură, dar au primit semnalul că nu este momentul. Prea multă lume stă cu ochii pe PSD! Până de curând, nu dădeau socoteală nimănui. Ca atare, mă miră pasul înapoi făcut de mașinăria condusă de Liviu Dragnea!

Mă mir. De regulă, nu au scrupule pe această temă.
 Mai ales când cineva dă în fabrici și uzine! 
Adică în Dragnea... Dacă era polei pe jos, poate că îi înscenau un accident banal... Ce s-a întâmplat? 
Peste doamna Firea a dat un cal! I-a ieșit pe nas lui Dragnea promovarea femeii, indiferent cine este soțul acesteia... În PNL Constanța, inițiativa lui Bourceanu de a pune realitatea pe masă în întreaga ei splendoare, a fost întâmpinată cu comentarii dure și amenințări, mesaje de tot felul, inclusiv la adresa celui care a scris articolele despre PNL Constanța! Printre altele, i s-a spus în față să se aștepte la repercusiuni! Unii, fără a ține seama de poziția pe care o ocupă Bourceanu în PNL, propun direct excluderea acestuia din partid!

Deocamdată, nu se poate, chiar dacă vrabia mălai visează! Culmea, exact ca în PSD, niște neaveniți vor să îl pună grabnic la stâlpul infamiei și să-l debarce din toate funcțiile politice pe care le deține! Dincolo, în PSD, excluderea nu reprezintă deocamdată o prioritate. În PNL, discuțiile sunt neoficiale, dar extrem de nervoase între cei care, chipurile, se simt lezați de comentariile făcute în presă de Septimiu Bourceanu. Acum vor să îl pedepsească pentru lipsa lor de transparență! Au încercat să-i pună pumnul în gură, dar nu s-au potrivit la măsură... Dacă nu pot să-l excludă imediat, măcar să îl izoleze în PNL. Să îi întoarcă spatele definitiv, să îl evite, să nu mai vorbească deloc cu el. Poate așa își ia singur lumea în cap!

Este și aceasta o formă de a fugi de răspundere.
 Așa cum au procedat domnii lideri când mai mulți liberali s-au înfrățit cu pesediștii în Consiliul Local, punând PNL pe aceeași linie ridicolă cu PMP-ul lui Claudiu Palaz. 
Atunci, nu a mai cerut nimeni excluderea trădătorilor care votau într-un picior! Septimiu Bourceanu nu este un simplu trecător în PNL. El are sânge de lider în vene. De aceea, îl țin ascuns la cutie. Ca să poată veni unii cu propuneri gen Mohammad la Primăria Constanța. De-a lungul anilor, Septimiu Bourceanu a deținut mai multe funcții importante, dând dovadă de multă maturitate. A avut și are un singur țel: consolidarea echipei liberale. Susține cu ardoare propunerile constructive ale PNL, partid pe care încearcă să-l protejeze de manevrele PSD, care și-a mutat centrul de greutate pe gruparea Felix Stroe-Decebal Făgădău.

De necrezut, Făgădău revine în forță în PSD, după ce Felix Stroe l-a iertat de păcate! Lui Făgădău îi stă în gât Bourceanu, dar el speră ca acesta să fie mazilit de pe funcțiile pe care le deține. Bătălia se dă pe proiecte.
 Pentru Septimiu Bourceanu, mai presus de orice este onoarea PNL. L-a obligat pe Decebal Făgădău să își ceară scuze în fața consilierilor liberali pentru maniera obraznică în care i-a tratat... Drept recunoștință, s-au găsit unii neaveniți să ceară trecerea sa pe "linie moartă" în PNL ! Tocmai ei, pupincuriștii din import ai primarului Făgădău, care și-a lăsat în urmă tovarășul de suferință ca să își salveze el pielea! Mă refer la Țuțuianu, prima victimă rezultată din ciocnirea cu titanicul Felix Stroe pe timp de ceață și într-o cârmă.

Lucian Cristea

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE