Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PSD, la mâna UDMR! Dragnea și Tăriceanu au rămas fără majoritate parlamentară

Postat la: 06.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deși binomul Dragnea-Tăriceanu depune eforturi însumate, zilele acestea, pentru a salva aparențele ultimelor defectări din PSD, majoritatea parlamentară a coaliției de guvernământ a fost spulberată din punct de vedere aritmetic. Aceasta în condițiile în care cârpirea și menținerea majorității este vitală pentru coaliția PSD-ALDE în ceea ce privește trecerea bugetului național prin plenul reunit.

Totodată, fără refacerea majorității, Liviu Dragnea riscă să-și piardă jilțul de șef al Camerei Deputaților, într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat.
Ceea ce înseamnă că PSD a ajuns din nou la mâna UDMR, într-un context extrem de dificil - fără Kelemen Hunor&Co, Dragnea și Tăriceanu nu dețin majoritatea parlamentară necesară trecerii întârziatului și controversatului buget național prin plenul Parlamentului reunit.

Fără aportul UDMR, ofensiva parlamentară PSD-ALDE îndreptată împotriva Justiției (care a mers "ca unsă" de-a lungul ultimilor doi ani) amenință să-și piardă colții, pe fundalul valurilor de plecări din PSD către Pro România, formațiune condusă de Victor Ponta. Numai că - o știm cu toții - UDMR negociază la sânge orice formă de susținere. Să nu uităm nici faptul că Hunor a criticat public bugetul oficializat de Dragnea. Este imperativ necesar să fim vigilenți: oare ce concesii le va mai face Dragnea oamenilor lui Kelemen Hunor?

Săptămâna trecută, mai mulţi social-democraţi au demisionat din PSD şi au aderat la Pro România. Numeroși social-democraţi i-au catalogat pe demisionari ca fiind acoperiţi care se mută la alte partide, în funcţie de grad şi pregătire - o retorică peremistă scabroasă. Cel mai recent anunţ a fost făcut, sâmbătă, de Adrian Pau, deputat de Timiş, care a oficializat că se înscrie în Pro România, deoarece nu se mai "regăseşte" în partidul condus de Liviu Dragnea.

De asemenea, fostul premier Mihai Tudose a anunţat, marţi pe Facebook, că se înscrie în partidul lui Victor Ponta. Şi deputatul Georgian Pop a spus, joi, că demisionează din PSD şi se înscrie în Pro România. Pop era secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. Au mai aderat la Pro România deputatul Oana Silvia Vlăducă şi deputatul Corina Bogaciu, care a demisionat din PSD în luna noiembrie a anului trecut. Nu în ultimul rând, s-a mai înscris în formaţiune şi senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus în 2018 din PSD.

Potrivit surselor mele, în echipa Pro România joacă și primarii Gabriela Firea (București), Robert Negoiță (Sectorul 3) și Mihai Chirica (Iași).  Urmează un an greu pentru PSD. Pro România va rupe segmente consistente din electoratul tradițional al social-democraților.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE