Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Poate avea Romania un Presedinte Uzurpator?

Postat la: 08.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Le-am transmis lui Klaus Iohannis si sustinatorilor lui inca din decembrie, dupa ce PSD - ALDE au castigat parlamentarele, ca vor pierde razboiul. Au urmat cateva luni de cosmar pentru Romania, in care au fost aruncate in lupta de partea lui Iohannis: Serviciile Secrete, DNA, Parchetul General si CSM, dar si Divizia Soros. Tara a fost sfartecata, compromisa pe plan international, Guvernul si Parlamentul fiind puse la zid. Mai mult, de partea lui Iohannis au sarit si UE, reprezentanti ai SUA, vesnica Merkel etc. etc.

Astazi s-a consumat inca un act, decisiv, prin care Iohannis si Armada lui se apropie de colaps: DECLARATIA VOTATA DE PARLAMENT! Act unic in istoria Romaniei. Prin care Parlamentul isi afirma suprematia in fata Sefului Statului! Nu stiu sa fi existat un astfel de act in niciun stat european modern.
Prin raspunsul dat Declaratiei Parlamentului, Presedintele Klaus Iohannis reuseste sa se AUTO-ACUZE, cu atat mai mult, declarandu-si ROLUL DE UZURPATOR! Halucinant! Sa clarific situatia, pentru cei care nu cunosc principiile si textele constitutionale.

Cheia problemei sta in compararea art. 61 din Constitutie cu art. 80 din Constitutie. Primul defineste rolul Parlamentului, al doilea rolul Presedintelui. Primul spune ca Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman, al doilea ca Presedintele reprezinta statul roman. Lucrurile sunt clare: Parlamentul este deasupra Presedintelui. Comentariul ar putea fi mult mai amplu: spre pilda, tot Constitutia spune ca fundamentul statului este unitatea poporului (...), ca suveranitatea apartine poporului, definirea drepturilor si libertatilor cetatenilor etc.

Or, ce raspuns OFICIAL a dat Klaus Iohannis, contra DECLARATIEI PARLAMENTULUI? Ca Presedintele Romaniei are o reprezentativitate EGALA cu Parlamentul! Adica, pe scurt, ca NU VREA SA RESPECTE ORDINEA CONSTITUTIONALA! Ca statul pe care il reprezinta NU vrea sa respecte suveranitatea poporului, exercitata prin organul reprezentativ suprem, Parlamentul! Situatia este extrem de grava si exprima, de fapt, o realitate! Presedintele Romaniei si institutiile de forta tocmai s-au auto-declarat ca avand dreptul sa SUBSTITUIE POPORUL ROMAN DIN DREPTURILE CONSTITUTIONALE. Klaus Iohannis, dupa acest raspuns, ar trebui sau sa revina si sa spuna ca a gresit, sau sa demisioneze! Un Presedinte uzurpator nu poate fi acceptat!

Aurelian Pavelescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE