Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Planul secret al Germaniei și Franței

Postat la: 30.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un document bombă prezentat recent de către radio televiziunea poloneză TVP, dar mai puțin mediatizat în statele UE, ar putea arunca în aer întreaga Europă.

Conform presei poloneze, miniștrii de externe ai Franței și Germaniei au propus crearea unui „superstat european" care limitează competențele țărilor membre ca urmare a referendumului din Marea Britanie. Documentul de nouă pagini a fost propus la mitingul de la Praga al țărilor de la Vișegrad, de către ministrul de Externe German Frank-Walter Steinmeier fiind semnat și de ministrul de Externe al Frantei. Principalele propuneri din document publicat pe portalul de știri polonez TVP Info sunt următoarele:

• Statele membre nu vor mai avea dreptul să mai aibă armată proprie și servicii speciale proprii.
• Unificarea completă a sistemul juridic penal, civil și al sistemului de impozitare. Statele membre nu vor mai avea dreptul să-și impună pe plan național propriul sistem de taxare și de impozitare și nu vor mai avea dreptul să aibe propriul lor cod penal și propriul cod civil.
• Statele membre nu vor mai avea dreptul să aibă propria lor monedă și propria lor Bancă Centrală.
• Statele membre nu vor mai avea dreptul să aibă propriul lor sistem de acordare a vizelor pentru cetățenii non-europeni. Sistemul de vize va fi legiferat doar de Bruxelles, ceea ce înseamnă că vizele vor fi acordate direct de la Bruxelles pe baza unei legislații unice.
• Superstatul federal va avea o politică externă unică. Ministerele de externe și organizațiile pentru cooperarea internațională de la nivelul fiecărui stat vor fi desființate.
• Limitarea rolului NATO în Europa. Crearea unei Armate Europene și a unor Servicii Speciale Centralizate Europene. Serviciile Secrete și Armatele statelor actuale vor fi desființate. Ele vor deveni secții sau părți ale Armatei și ale Serviciilor Secrete Federale Europene.
• Actualele State Membre vor pierde controlul asupra propriilor frontiere. De asemenea, ele vor pierde controlul asupra procedurilor de admisie și de relocare a refugiaților pe propriile lor teritorii.

Practic, cele nouă pagini ale documentului prezintă intenția Germaniei și Franței de a crea un superstat european în locul Uniunii Europene, prin care, totodată, se urmărește și limitarea rolului NATO pe continentul european. Dacă un astfel de document va intra în vigoare, în locul Uniunii Europene vom avea doar un superstat care va controla întreaga Europă.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE