Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Picajul lui Dragnea. Va trece moţiunea de cenzură a PNL?

Postat la: 15.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cine mai avea vreun dubiu, orişicât de mic, nu-l mai are: Liviu Dragnea se află într-un picaj vertiginos, iar impactul cu cimentul se apropie de la o zi la alta. Fiindcă toţi o aşteaptă, bubuitura nu va mai surprinde pe nimeni. Cu atât mai puţin pe ceilalţi lideri ai PSD (potenţiali succesori în jilţul de la Kiseleff), care au mai trăit (pe viu) prăbuşiri de mare răsunet: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta. Oare cine să fie următorul?

Cel de-al treilea dosar DNA al cărui principal protagonist este preşedintele PSD etalează nu mai puţin de cinci capete de acuzare - constituirea de grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi derivate ale acestor infracţiuni -, dar şi un prejudiciu de-a dreptul faraonic: nu mai puţin de 21 milioane de euro! Dosarul a fost iniţiat la solicitarea explicită a Oficiului European Antifraudă (OLAF), ceea ce înseamnă că, pentru Dragnea, mai rău de atât nici că se putea. La urma urmei, ce ar mai putea să se mai întâmple ?Să fie chemat OLAF la vreo comisie parlamentară?!

Inevitabil, noul dosar slăbeşte considerabil poziţia lui Liviu Dragnea în vârful PSD şi - aşa cum vedem - dă apă la moară celor mai aprigi contestatari, care încearcă să reaprindă focul insurecţiei. Rândurile susţinătorilor activi s-au diminuat vizibil, şi - cu excepţia câtorva „soldaţi" predilecţi - s-au împuţinat şi cuvintele de sprijin.

Realmente, tensiunea şi problemele (juridice şi politice) cu care se confruntă Dragnea sunt colosale. Aşa-zisa „Revoluţie fiscală" a scandalizat la culme mediul de afaceri, patronatele, sindicatele, societatea civilă, ambasadele şi cancelariile europene. În această ordine de idei, ce rezultate va avea oare mult trâmbiţata „Revoluţie" din Justiţie - adică, mutilarea Legilor Justiţiei - pe care Dragnea a anunţat-o în viitorul foarte apropiat, în această sesiune parlamentară? Cât de monstruos va fi scandalul care ne paşte pe viitor, în condiţiile în care principalul promotor al „Revoluţiei" este protagonistul a nu mai puţin de trei dosare penale? Mă tem că vom afla pe propria piele, şi asta foarte, foarte curând.

Având în vedere toate aspectele dezvoltate mai sus - coroborate, fireşte, cu multe altele, inerente acestor problematici -, există şi posibilitatea ca mult lăudata moţiune de cenzură fluturată de PNL să producă oarece valuri, poate chiar şi efecte neaşteptate. Majoritatea parlamentară PSD-ALDE (măcinată de multiple nemulţumiri, care cu greu mai pot fi măturate sub covor) nu mai reprezintă un mastodont invincibil. Rebeliunile lui Victor Ponta şi Daniel Constantin au deschis o cutie a Pandorei care nu mai poate fi zăvorâtă, sută la sută sigur, nici măcar cu voturile UDMR şi ale minorităţilor naţionale. De asemenea, în prezent, nimeni nu poate garanta că UDMR va face zid în faţa premierului Mihai Tudose. Mai ales în perspectiva Centenarului Marii Uniri.

Nu în ultimul rând, moţiunea de cenzură a PNL ar putea fi votată şi de o serie de pesedişti nemulţumiţi de actuala situaţie în care se află partidul. Nu ar fi prima oară.

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE