Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Partidul „Pro - scuipat în sân"

Postat la: 01.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Şi de Rusalii, tot nu am putut sta liniştiţi de politică. În zi de mare sărbătoare, mai să zici că Dumnezeu ne-a ascultat ruga şi a început să se împlinească dorinţa noastră fierbinte, aia cu primenirea clasei politice. Sau resetarea, pentru amatorii de tehnogie înaltă. Mai exact, apariţia unor partide noi, că de astea de acum, ne-am săturat. Am văzut pe pialea noastră, ce le poate pielea lor.

Zorii împlinirii dorinţei noastre politice au apărut cam pe la orele unsprezece, ca să nu fim luaţi din vole după mahmureala de la grătarul de cu o zi înainte şi să nu înţelegem nimic. Marele, puternicul, neînfricatul băiat de stat Victor Ponta a anunţat cu hotăre naşterea noului său partid, care se numeşte „Pro" şi nu mai ştiu cum. Dar asta nici nu contează. Pentru că eu i-aş sugera domnului preşedinte Ponta, să-l numească partidul „Pro - scuipatul în sân". Ca să înţelegem şi noi că a făcut gestul acela popular, şi că a şi avut efect. Că, scuipând în sân, i-a trecut de sperietură. Ce sperietură?

Vă mai amintiţi că după ce nu a mai fost prim-ministru, când plin de curaj, Ponta a anunţat pe facebook că-şi dă demisia, printre anunţuri cu „La mulţi ani", comemorări şi selfie-uri cu munţi şi mare în spate, a făcut şi o dezvăluire cutremurătoare? Cum că nu a putut să construiască autostrada Piteşti-Sibiu, pentru că a fost ameninţat. Şi s-a speriat atât de tare, că nici măcar studiul de fezabilitate nu a mai fost făcut. Acum, partidul nou al domnului Ponta, are un program măreţ. În esenţă, vor să fie bine în ţară. Dar mai ales cetăţenii să se poată juca pe tabletă sau telefon mobil şi să poată merge cu UBER. Bun program. Dar nu putem să nu ne întrebăm firesc: domnule Ponta, dacă, Doamne fereşte, vă sperie iar cineva? Nu se alege praful de program, adică de bunăstarea noastră, de tabletă şi mersul cu UBER?

Nici ziua lansării partidului nu a fost întâmplătoare. Zi de mare sărbătoare religioasă. De ce de Rusalii? Victor Ponta îl are lângă el, ca vaşnic scutier, pe un alt băiat de stat. Se numeşte Dan Şova. Acesta a verificat pe propria-i scăfârlie, efectele binefăcătoare ale minunilor dumnezeieşti. Vă mai amintiţi când se tot ungea pe creştete cu mir? Uite că avut efect. A fost achitat. Aşa că, încurajat, mai încearcă odată. Unge partidul pe creştet cu mir. Poate le sare de sperietură. Pentru că, nu-i aşa, o spieretură de prim-ministru este cu mult mai rea decât a unui om de rând. Şi s-ar putea să nu treacă aşa uşor, cu o simplă scuipătură în sân. S-ar putea să trebuiască mir la greu, să se dea Ponta cu el la mir. În plus, dacă ajung la guvernare, ar fi bine să-l pună pe Şova din nou la Ministerul Măreţelor Proiecte. Poate de data asta, din a doua încercare, găseşte contractul cu Bechtel.

Mi-aş mai permite un sfat, de simplu alegător, acum, la început de drum al noului partid, care, iată, deşi nu a participat la alegeri, este deja parlamentar. Aveţi grijă cât lungiţi şedinţele. Să nu vă apuce noaptea. Că dacă este cumva pană de curent în cartier şi vreun opozant mai ghiduş vine la fereastră şi vă face un „Bau", ieşiţi prin geamurile sediului, ca oamenii răi din filme după ce-i pocneşte Van Damme, de vi se dezmembrează partidul. Iar când o tăiaţi în goană, aveţi grijă să nu călcaţi pe ăla micu. Cum care ăla micu? Daniel Constantin. Că o încurcă. Mă-sa l-a trimis să ia borş şi o legătură de leuştean, că e cu oala pe foc, iar el pierde vremea pe la făcut partide. Dacă-l află, nu-l mai lasă nici cu tableta, nici cu telefonul mobil, cât despre mers cu UBER, nici nu mai poate fi vorba şi vă strică programul de guvernare tocmai un membru marcant.

Noul proiect politic are sigur viitor, pentru că în partidul nou-născut, mai întâlnim alte câteva nume grele ale politicii româneşti: finanţista Ioana Petrescu, deputatul Gabriela Podaşcă, deputatul Nicolae Bănicoiu, Mircea Banias, Răzvan Cotovelea, Mircea Titus Dobre, Augustin Jianu, Mihai Sturzu, Cătălin Nechifor, Sorin Câmpeanu, deputatul Alin Văcaru. Oameni unul şi unul, foarte populari şi cunoscuţi, care dacă nu ar fi candidat pe listele PSD, sau pe la ce alte partide or mai fi fost ei, nu-i votau nici găinile de prin curţile mamelor lor.

Şi mai cred că domnul Ponta este ori afectat în continuare de sperietură, ori mirul a fost din cel tare, care i-a luat minţile. Şefu', n-ai înţeles! Noi vrem, nu nume noi de partide. Ci oameni politici noi şi capabili, nu tot gloabele care nu au mai încăput pe listele de la ultimile alegeri, sau care, aflaţi din greşeală în Parlament, nu au mai apucat şi ei o ciozvârtă.

Sorin Ovidiu Bălan

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE