Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Orice naș își are nașul

Postat la: 11.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Așadar, marele derby FCSB - CFR Cluj s-a încheiat din nou cu o remiză. A patra din tot atâtea confruntări directe, și tot cu 1-1, după ce, ca de fiecare dată, clujenii au deschis scorul, iar steliștii au egalat in extremis!

Meciul de duminica trecută a umplut tribunele de pe Arena Națională, dar spectacolul în sine, marcat de crisparea combatantelor, a fost departe de așteptări. Băieții lui Dan Petrescu aveau nevoie de victorie, ca să mai păstreze șanse la titlu, în timp ce steliștii lui Dică se puteau mulțumi și cu un egal. În consecință, clujenii s-au aglomerat în propriul teren, mizând pe cartea contraatacului, în timp ce steliștii s-au mișcat greu și n-au reușit nimic semnificativ în hățișul apărării adverse. Prima repriză a fost deci decepționantă, încheindu-se cu un scor alb, care promitea să rămână neschimbat până la final.

La pauză, mă gândeam la știrile care circulaseră înaintea derbyului, anunțând că „gașca de la Cluj" va face totul pentru a învinge la București, cu trimiteri la sforăriile puse pe seama tandemului Răzvan Burleanu - Vasile Dâncu, în alegerile de la FRF. Noutatea picantă e că jalnicul reales în fruntea federației se pregătește și pentru propria nuntă, la care nașul mare ar urma să fie exact "strategul" clujean, plătit regește și îndelung de finul de la federație, din banii FRF, desigur.

Încrengătura din orașul de pe Someș e însă mult mai mare, dacă vă reamintiți și celelalte conexiuni federale parafate de Burleanu cu entități din Cluj, ca să ajungem și la finanțatorul din umbră al CFR-ului, Neluțu Varga, poreclit de presă "Patronul fantomă". Acesta a scos clubul din insolvență, achitând 5.000.000 de euro, tot el l-a concediat pe Miriuță, după ce reușise să califice echipa în play-off, şi l-a adus apoi pe Dan Petrescu plus câțiva jucători plătiți cu lefuri exagerat de mari, ultima țeapă luată fiind cea cu golănașul bucureștean Ioniță. Bomba abia urmează însă, pentru că s-a aflat, chiar în preajma derby-ului, că Neluțu Varga e parte din faimosul dosar al moșiei Sturza, de la Bacău, cu un prejudiciu estimat de procurori la...300 milioane de euro!

Aoleu, despre Bacău e vorba, adică orașul de baștină al lui Răzvan Burleanu, iar la mijloc e doar o stranie coincidență, cu dosarul în care mai sunt implicați și băcăuanul Hrebenciuc, și fostul ministru Chiuariu?! Poate fi o pură întâmplare, dar nu încape îndoială că Neluțu Varga, finanțatorul CFR-ului, are motive temeinice să vrea câștigarea campionatului, deși între cât a investit el şi cât a băgat Becali în FCSB, e limpede că balanţa (şi titlul) înclină spre credinciosul din Pipera. Care și-a făcut trei cruci mari și a recunoscut public: "Am avut emoții mari până a marcat CFR, apoi am spus că asta e. După aceea, m-am rugat la Maica Domnului să obținem măcar un egal. Am zis că poate nu merit, dar Maica Domnului mi-a dat egalul. Un gol care face cât un campionat! Avem ca avantaje meciul direct cu ei și golaverajul", a declarat Gigi Becali.

Totul se va decide însă în ultimele trei etape, în care rivalitatea dintre steliști și clujeni va fi arbitrată de...U Craiova, care urcă pe Someș pentru meciul cu CFR, pentru a primi apoi vizita steliștilor, în jocul decisiv din Bănie. Aşadar, program mai greu pentru Dică și ai săi, cu două partide în deplasare și una singură acasă, în vreme ce Dan Petrescu are avantajul celor două etape din ultimele trei pe propriul teren. Plus ochiul protector al tandemului naș-fin, care veghează din spate. Dar cum orice naș își are nașul, mă încumet să sper că titlul va fi al steliștilor, cu o echipă infinit mai valoroasă!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE