Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Orice naș își are Baciul

Postat la: 19.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nici n-am apucat bine să-i spun adio lui Burleanu, că în horoscopul șefului FRF aspectul celest i-a trimis semnalul că viitorul sună rău. Necazul și mai mare e însă că astrologul care i-a citit în stele a fost nimeni altul decât premierul Mihai Tudose! Iar în conjuncția planetelor din astrogramă, Tudose a descifrat că, pentru a-și desemna consilierul care să se ocupe de pregătirea României în vederea găzduirii meciurilor din cadrul Euro 2020, cel mai indicat n-ar fi nici pe departe Răzvan Burleanu, ci taman dușmanul de moarte al acestuia, care a fost și a rămas Gică Popescu!

Zis și făcut așadar, drept care Baciul lucrează de săptămâna trecută la Palatul Victoria, unde a acceptat noua demnitate din chiar biroul primului ministru, însoțit fiind la primirea mandatului de celebrul său cumnat, Gică Hagi. Și ia încercați să vă puneți în pielea politrucului de la federație, la aflarea acestei vești, cu doar patru luni înaintea alegerilor de la FRF! De fapt, acest scrutin trebuia organizat în martie, când i se încheie efectiv mandatul de președinte al federației, iar prelungirea pe care și-a oferit-o până în 17 mai a fost pusă de Marcel Pușcaș pe seama dorinței lui Burleanu de a mai umfla încă trei salarii, ceea ce, la 4 400 euro pe lună (plus diurnele aferente), să recunoaștem că nici nu erau de colea. Mai ales când la orizont ți se profilează venituri nesigure...

Marea problemă care se ridică acum privește, însă, relația obligatorie dintre proaspătul consilier al primului ministru și vremelnicul șef al FRF, pentru că, se subînțelege, raporturile federalului nu pot fi decât de subordonare la guvernul care coordonează , controlează și plătește investițiile asumate de România pentru Euro 2020. Or, umilință mai mare pentru Burleanu nici nu putea exista, decât să se trezească exact în subordinea celui căruia i-a răpit acum patru ani potențiala șefie a federației. Și iată cum vechea vorbă că orice naș își are nașul se poate transforma în orice naș își are Baciul! Mai ales că în presă au apărut prompt o mulțime de reacții , păreri, supoziții și scenarii, potrivit cărora revenirea lui Gică Popescu n-ar fi decât primul său pas spre reintrarea în scena fotbalului românesc. Gigi Becali, bunăoară, ne asigură că Baciul va fi „ mai mult de atât", Mircea Sandu e convins că "viitorul președinte al FRF va fi un fost mare fotbalist", iar Maria Andrieș puncteză în gsp, cu savurosul ei umor : "De ce a fost adus Gică Popescu consilier la Guvern? Pentru cazul excepţional în care premierul ar vrea să demită şi el pe cineva!" Cel mai tare e, însă, scenariul descris de sport.ro : "Conform unor surse PRO TV, în spatele acestei decizii stă un plan mai complex. Acceptarea rolului de consilier al Guvernului e primul pas pentru revenirea în scenă a fostului căpitan al echipei naționale. Obiectivul principal - câștigarea alegerilor de la federație, din primăvara acestui an"

În tot acest timp, Burleanu tace mâlc, dar dinspre federație sosește, totuși, o zeflemea, transmisă de Răzvan Mitroi pe... pagina sa personală de facebook: "Bună dimineața! S-a trezit și premierul că România are de organizat un EURO la fotbal în 2020. Drept pentru care și-a luat un consilier care "să știe unde e UEFA" - Gică Popescu. Doar că la partea organizatorică și de infrastructură sportivă stăm bine. Altele sunt restanțele pentru EURO 2020. Așa că îi propun domnului Tudose să-și ia și un consilier care să știe unde e Sibiul (ca să nu greșească cu autostrada plănuită să plece din Pitești) și unul care să știe unde e Otopeniul (ca să ducă metroul până la aeroport). Astea sunt angajamentele mari ale Guvernului față de UEFA. Altfel, mișto să apari acum în plin scandal la guvern cu Generația de aur la braț..."
Din punctul meu de vedere, salut cu bucurie întoarcerea lui Gică Popescu în lumea fotbalului autohton, care era firească și necesară, nu mă îndoiesc că experiența lui ne este cum nu se poate mai utilă și sunt convins că marea întoarcere a Baciului va bucura toți iubitorii fotbalului românesc.

În încheierea cronicii de astăzi, să-i urăm succes Simonei Halep la Australian Open, primul Grand Slam al noului sezon, asupra căruia ne vom opri săptămâna viitoare. Hai Simona!

P.S.Cum evenimentele s-au precipitat între timp, iar premierul Tudose i-a cedat elegant locul doamnei Viorica Dăncilă, rămâne de văzut dacă aceasta îl va păstra consilier pe Gică Popescu. Eu sper că da, așa că mergem înainte și cu el și cu Simona. Care a ajuns deja în turul trei!

Horia Alexandrescu

(Text preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE