ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Oh, Ja, Ja, Herr Daum!

Postat la: 14.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noi, ăștia care iubim fotbalul, am trăit sâmbătă seară un început de fericire. Să faci 5-0 în deplasare, fie și cu Armenia, nu-i de colea, ba chiar sună mai mult decât a simplă promisiune, având și garanția unui nume nou - Răzvan Marin!

Cum, însă, adevărul se cuvine spus deschis, de la un capăt a altul, trebuie să recunoaștem că meciul de la Erevan s-a terminat practic în minutul 4. Când arbitrul rus a dictat penalty-ul, dublat și de eliminarea armeanului care făcuse pe portarul, marea confruntare era deja gata. Mai ales că din lotul gazdelor lipsea și Mkhitaryan, vedeta lor de la Manchester, pe care englezii dăduseră atâtea lire sterline câte nu s-ar fi adunat nici dacă achiziționau întreaga noastră națională. Așadar, partida Armenia - România a debutat fără Mkhitaryan, cu un penalty fructificat de noi și cu eliminarea lui Malakian în minutul 4. Asta a fost cam tot și e de-a dreptul caraghios că Herr Daum cântă acum jodlere, mândrindu-se că, în condițiile date, nu ne-am retras în apărare. Păi nu cumva ne ajunsese tactica (dumnealui) din meciul cu Muntenegru, când a funcționat un stupid instinct de conservare, pe care l-aș numi de-a dreptul frică?

Și, între noi fie vorba, la 0-1, cu lotul ciuntit și în 10 oameni, ce partitură mai puteau interpreta armenii noștri dragi decât o arie din "Paiațele"?! Sigur, a fost un fel de meci - test ca pe gazonul sintetic de la Buftea, dar mi-a plăcut că băieții noștri s-au simțit exact ca acasă și, alergând ca ogarii de curse, au dat drumul și la mingicăriile care fac deliciul tribunelor. De unde și puhoiul de goluri, dintre care două au aparținut celor mai buni jucători din teren: Răzvan Marin și Nicolae Stanciu. Primul dintre ei - cu caș la gură încă, provenit fiind din pepiniera lui Gică Hagi - ne-a oferit un gol de kinogramă, cu un șut de la vreo 18 metri, moștenit parcă de la marele său idol. Plus suplimentul de pasă decisivă, servită lui Chipciu, în minutul 59, care mi-a amintit de recenta declarație a lui Daum, potrivit căreia mai are și el câte ceva de învățat de la Regele Hagi.

De-aia exclam și eu acum "Oh, Ja, Ja, Herr Daum!", aceasta e muzica pe care o așteptam, care ne trebuie și care ne place. Și lucrurile ar trebui să se petreacă identic și în jocul cu Kazakstan. Mă aflu, însă, în incomoda situație de a trebui să scriu despre un joc care, la apariția acestor rânduri, va fi deja consumat. Mizez pe o victorie dar, pentru că trebuie să privesc în context, iau în calcul frigul de acolo și anunțata lapoviță, pentru a nu ne putea aștepta la un scor identic cu cel de la Erevan. Sau cu aceleași proporții reușite de muntenegreni în compania kazahilor. Va fi, oricum, tot ca un joc de verificare, înaintea primului meci adevărat, cu Lewandowski și ai săi, din noiembrie, în care sper că Herr Daum nu ne va asigura din nou, ca la Radio Erevan, că nu e...Guardiola. Dar, dacă tot a venit vorba despre celebrul anecdotic post de radio, vă mai spun una demnă să intre în topul bancurilor de acolo. Cu precizarea că, totuși, nu e banc! Deci, ca să folosim șablonul de acolo, iată șarada:

Un ascultator întreabă:
- E adevărat că președintele FRF, Răzvan Burleanu, a promis să ia în calcul măsuri de retrogradare a arbitrilor care calcă pe bec?
Radio Erevan răspunde:
- E adevărat, dar cu condiția cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, să citească eventual ROAAF, în vigoare de ani buni, care prevede exact acest lucru!

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE