Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Octavian Morariu, învins de SISTEM sau împins de SISTEM?

Postat la: 22.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro au devenit istorie, iar România a intrat din nou în cartea de istorie înregistrând cel mai slab rezultat din istoria participării sportivilor români la Jocurile Olimpice de vară: cinci medalii, din care una de aur, una de argint şi trei de bronz. Dar, România a mai scris la Rio şi o pagină neagră în istoria sportivă ca urmare a scandalului privind afacerea echipamentului contrafăcut.

Însă, surprinzător, după declanşarea scandalului cu echipamentul contrafăcut, cel mai revoltat de mediatizarea acestui şmen ordinar a fost ex- preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR)- Octavian Morariu, în prezent membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO). „Simplu: sistemul sportiv şi SISTEMUL au înţeles că acum este cel mai bun moment pentru a "juca": românii îşi iubesc sportivii şi sunt atenţi la tot ceea ce se întâmplă în jurul acestora la JO de vară. Iar dacă un scandal mediatic exagerat legat de echipamente (cine şi-a bătut joc de olimpicii români să plătească!) poate ascunde sau face uitate pentru o perioadă de timp alte scandaluri, fie din sistemul sportiv, fie din alte sistemuri decât cel sportiv, cu atât mai bine (oops!, ce scandaluri recente au fost şi nu mai sunt?). Să tăiem capul, corpul moare de la sine. SISTEMUL va controla în continuare sistemul sportiv. Iar membrii din sistem ai SISTEMULUI vor perdura", spunea Morariu. Uluitor! Incredibil! Octavian Morariu da vină pe SISTEM pentru slabele rezultate de la Rio, dar mai ales pentru că sportivii românii au avut echipament de proastă calitate, insă achiziţionat la preţ de lux.

Cât tupeu! Cătă aroganță! Căt fariseism! Octavian Morariu vorbeşte de SISTEM şi jocurile lui? Fenomenal! Oare, atât de repede a uitat că aproape doi ani a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi încă zece ani - preşedinte al COSR. Cum a ajuns pe aceste funcţii? Nu tot cu ajutorul oamenilor SISTEMULUI!? A uitat oare când zile întregi a făcut anticamera la fostul premier Adrian Năstase ca să-l pună în fruntea ANS? Şi l-a pus până la urmă la şefia ANS după vorba bună pusă liderul de atunci al grupului de la Băneasa, deşi venise în România din Franţa ca reprezentantul unei firme de servicii de apă, canal şi salubritate. Ulterior, când Ion Ţiriac a anunţat că din 2004 se retrage de la conducerea COSR, acelaşi Morariu a făcut, din nou, anticamera la Adrian Năstase pentru ca fostul premier să-l susţină şi-l garanteze pentru şefia forului olimpic românesc. Din nou, acelaşi lider al grupului de la Băneasa l-a rugat pe Năstase, care în acele vremuri nu se mişca nimic fără ştirea lui, să-i dea verde lui Morariu pentru şefia COSR. Şi Năstase a dat curs rugăminţii liderului de la Băneasa. Aşa a ajuns Morariu preşedinte al COSR. Cine l-a ajutat? Nu tot oameni din SISTEM, e drept un sistem politic conectat în acele vremuri la interesele grupului de la Băneasa.

Cine era Morariu fără susţinerea grupului de la Băneasa şi a fostului premier Adrian Năstase? Poate doar un fost rugbist care n-a rupt gura târgului cu performanţe excepţionale care venise in România ca reprezentat al unei firme franceze.Însă, oamenii din SISTEMUL lui Adrian Năstase l-au propulsat în fruntea sportului românesc, de unde, ulterior, a ajuns la CIO. Acum, Morariu a uitat de acele vremuri, la fel cum a uitat şi de cum a ajuns în Franţa în 1987. A uitat că după plecarea sa în Franţa, secretarul de partid de la Griviţa Roşie din Capitală, unde Morariu juca rugby, a fost mutat câteva luni şi repus pe funcţie, deşi îi rămăsese un sportiv în străinătate, iar comuniştii digerau greu un asemenea gest? De asemenea, Ocatavian Morariu a uitat că tatăl său era la conducerea Federaţiei Române de Rugby atunci când el a fugit în Franţa, iar, după câteva luni de stat pe dreapta dupa fuga sa, a fost readus la butoanele federaţiei? A uitat că după opt luni de stat sub pază militară pe o insulă de lângă Marsilia, imediat, a doua zi după eliberare, că deh fugise din România lui Ceauşescu, a primit o firmă cu magazin şi birou la cheie în centrul Marsiliei?

De asemenea, a uitat că ulterior şi-a tras sediu în buricul Parisului pe Champ Elysee şi vila lângă contele de Paris? Poate a uitat când la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, l-a lăsat pe preşedintele Traian Băsescu fără acces la competiţiile unde participau sportivii români, doar pentru că deh... Morariu defila prin satul olimpic cu preşedintele liberal de atunci al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu? De asemenea, Octavian Morariu nu uitat că şefia COSR l-a ajutat să deschidă uşi la numeroase instituţii publice de stat pentru a-şi promova afacerile sale? Oare de când a plecat din România, în 1987, şi până astăzi, când ajuns în bordul CIO de unde ne da lecţii de respect şi ne urechează că nu ştim să preţuim valorile, cine l-a ajutat pe Octavian Morariu? Nu tot oamenii din SISTEM-ul acelor vremuri? Așa că, a fost Octavian Morariu învins de SISTEM- cum el susţine, sau a fost împins de SISTEM să-şi croiască această carieră?

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE