Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nu dansez (sirtaki) cu Vassaras!

Postat la: 02.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Burleanu cel Drept, stăpânul tot mai provizoriu al FRF, nu ne-a pricopsit doar cu moș Daum , cel care, aflat în floarea vârstei lui înaintate, e pe cale să ne termine definitiv echipa națională. Concomitent cu selecționerul născut în secolul trecut, starostele federației ne-a mai miruit cu o mârțoagă de import- grecul Kyros Vassaras.

Sigur, la vremurile astea, când nu se mai găsesc pe toate drumurile servitori adevărați și la câți aprozi și-a angajat Burleanu, unul în plus poate că nici nici nu ar mai fi contat. Necazul e însă că Kirios Vassaras a fost arvunit de federație taman pentru a conduce Comisia Centrală a Arbitrilor, în virtutea ideii că un profesionist neutru , numit în fruntea cavalerilor fluierului, poate garanta eliminarea suspiciunilor tradiționale. La prima strigare, chiar sună bine, dar când strigarea îi aparține prostănacului șef al federației, nu poți să nu te iei cu mâinile de cap!

Chit că era firesc ca politrucul Burleanu să nu știe că Vassaras, alesul, tocmai fusese răsturnat din fruntea arbitrilor eleni, de o revoltă a cluburilor grecești! Drept care fostul om forte al arbitrajului elen a devenit, imediat după debarcarea de acolo, omul forte al arbitrilor noștri ! Ceea ce se întâmpla, vă reamintesc, în august 2014, pe o lefșoară de 85 000 de euro per an, încasată de Kirios Vassaras de, mâine-poimâine, trei ani bătuți pe muchie! Inutil să vă mai spun ce dezastru a generat arbitrajul în campionatele noastre unde, vorba lui Crăciunescu,"Niciodată nu a fost arbitrajul mai jos de atât! Când văd unele greșeli din astea care sunt... calamități, pentru că nu le pot spune doar greșeli. Sunt chiar calamități și mult prea dese!"

Absolut corectă susținerea fostului șef al arbitrajului autohton(2003-2005) și nu e de mirare că respectivele calamități s-au perpetuat, de vreme ce băieții cu fluierul știau că au impunitatea asigurată. Iar culmea-culmilor e că Burleanu, recunoscând dezastrul, spune , pe de o parte, că nu a fost favorizată o anume echipă, fiind defavorizate toate, deopotrivă, dar că, pe de altă parte, i-a cerut grecului să gândească acum, peste iarnă, un sistem de promovare-retrogradare pentru arbitri! Ți se face lehamite, dar culmea tupeului a venit chiar de la mercenarul Vassaras însuși, care, contaminat de ostilitate, ne-a explicat nouă, proștilor, cu insolență glacială, că ...la așa fotbal, așa arbitraje! Ei bine, obrăznicia asta l-a scos din minți pe Gică Hagi, care i-a replicat prompt că nu înțelege cum e posibil ca un fost arbitru grec să ștampileze fotbalul românesc, dintr-o postură - adaug eu - nemeritată și, oricum, dovedit inapt pentru a mai conduce CCA.

Peste toate aceste lașități murdare, tocmai a izbucnit un nou scandal, generat de aranjamentele prin care niște arbitri de mâna a doua( de fapt, din Liga a III-a), au fost delegați să conducă meciuri amicale internaționale din cantonamentele de peste hotare unde se află și echipele noastre. Respectivele partide sunt suspectate de aranjamente convenite cu...casele de pariuri, dar știrea și mai tare este ca arbitrii noștri s-au declarat ...bulgari, sloveni sau turci!!! Vorba lui Adrian Porumboiu, e ca în Țiganiada lui Budai-Deleanu, iar comisia de anchetă pe care, chipurile, a înființat-o federația, va avea un singur rezultat: " Cei care au dat banii nu vor fi prinși, ci vor fi sancționați cei care au luat. Intră fraierii, nu șmecherii!"- a concluzionat Porumboiu.

Trebuie să fiți de acord cu mine că tabloul e demoralizant și că, dacă la amicalele astea hibernale se pariază de-a surda, ne putem închipui măcar cam ce se întâmplă în jocurile de campionat cu atâtea gafe inexplicabile! Iar în consecință, nu ne putem mira că Gică Hagi s-a simțit călcat pe bătătură, că în fotbalul nostru mocnește răscoala, ba chiar că, din cât se aude, s-a constituit deja un Consiliu de război, care îi cere (și) lui Kirios Vassaras să se cărăbănească. Subscriu și, chiar dacă sunt iremediabil îndrăgostit de Grecia și de greci, de sirtaki și de Salonicul lui Vassaras, îi urez călătorie plăcută, înapoi, la el acasă. Kalo taxidi!

Horia Alexandrescu
Text preluat din Romînia literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE