Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Întrebarea de la Referendum

Postat la: 21.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ali Baba conduce un Jaguar de 40 de locuri. Decapotabil. E mașină d-aia cu wc, cinci băi, opt dormitoare și foarte multe lăzi în care încap furăciunile. Este de fapt mașina cu care merg el și cei 40 de hoți la prăduială. Ali Baba e singur acum în mașină.

Hoții lui sunt în pădurea Sherwood, de lângă Zimnicea, unde-l așteaptă. Au de discutat mai multe probleme, de hoțomăneală, de jafuri, dar și de întrebarea care trebuie pusă la Referendumul din 2017, cu corupția cumva. Satele prin care trece sunt pline de omenire pe la porți, pe case, pe câmpuri, în apele curgătoare, în clăile de fân, în grajdurile de animale. Ali Baba și hoții lui sunt tare îndrăgiți. Lumea îi iubește. Pentru că din toată furăciunea, de secole chiar, hoții le mai dau și lor câte un ulei, un adidas, un cărbune. Așa e corect: furi, furi, dar te mai uiți și la amărâții ăștia care-ți stau la dispoziție fie iarnă, fie vară, fie mai știu eu ce. Ali Baba salută mulțimile cu mâna. Cu o mână conduce, cu una salută, cu alta mănâncă, iar cu cea de-a patra împrăștie bancnote de un leu. Mai mari n-are.

Robin Hood conduce un Merțan de lux ultima generație. D-ăla cu bucătărie, piscină, bordel, rastel de arme, tunuri, ape curgătoare pentru cai și alte minunății. Se duce să se întâlnească cu Ali Baba și hoții lui în Sherwood, lângă Zimnicea. De când s-a hotărât să nu mai fure de la bogați și să dea la săraci, ci invers, viața lui s-a îmbunătățit simțitor. A ajuns chiar senator de Cutare, nu putem spune aici. Satele prin care trece are lumea la porți, lume care îl salută veselă. Sunt copii, femei, bătrâni, veverițe, cai, măgari, urși, babe. Toți îl iubesc. Toți știu că fură cu ambele mâini, dar tot îl iubesc, că e băiat de treabă, se culcă cu toate virginile de prin orașele prin care trece și asta nu-i puțin. Trebuie să vorbească cu Ali Baba de noile tehnici electronice de hoție. Nu mai merge cu mâna-n buzunar, cu hoțoaica, cu nimic. Acum stai în fața calculatorului și ciordești, ciordești, ciordești, cum a spus Lenin parcă.

Bucuria revederii a fost colosală. Și cei 40 de hoți ai lui Ali Baba și cei trei sute de mii ai lui Robin Hood s-au înlănțuit într-o horă. Au băut și-au mâncat, au stat cu tinere de 15 ani câteva ore până când Ali Baba a întrebat: ați făcut întrebarea de referendum? Că de-alea-lalte mai avem timp. Hoțul nr 39, cărturarul, s-a ridicat și-a zis: da!!! O citesc? Daaaa!!!! Se sui într-un copac și de-acolo zise: "Vreți să luptăm contra corupției cu mijloace lente, rapide sau așa și așa, ținând cont că transformările Europei bat la ușă și economia României nu permite decât așa și așa, conform și Noului Cod Penal care interzice la art 19/2012 să se lupte cu multe valuri sau doriți o Românie curată, cu oameni aleși de noi, oameni capabili, care nu se sfiesc cu imunitatea lor imună să călătorească și să exprime ideile voastre, ale poporului român oriunde în lume, dar aveți grijă la ce vă doriți spune un proverb chinezesc care nu e în Constituție, Trăiască România?" Întrebarea amuți toată pădurea. Oameni și animale cu lacrimi în ochi. Când nu mai este nimic de făcut, oamenii se apucă de lucruri mari. Așa și ei. Da, așa și ei.

Denis Dinulescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE