Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Muţenia lui Tudose l-a supărat pe Dragnea. Speţa „Belina" şi sesizarea CCR

Postat la: 04.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După o iarnă firbinte şi o celebră ordonanţă retrasă, după remanieri pe bandă rulantă urmate, finalmente, de o spectaculoasă (şi totodată caraghioasă, absurdă) prăbuşire a unui guvern PSD-ALDE (chiar prin voturilor aceloraşi grupuri parlamentare, primenite cu aportul minorităţilor naţionale), situaţia coaliţiei de guvernământ nu este deloc una de invidiat. Dimpotrivă.

Ultima nemulţumire a lui Liviu Dragnea îi vizează, din nou, pe premierul Mihai Tudose şi pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Motivele? Liderul PSD s-a inflamat că Tudose nu a găsit de cuviinţă să iasă public cu nicio declaraţie de susţinere a vicepremierului Sevil Shhaideh, în condiţiile în care toţi liderii coaliţiei de guvernământ au făcut un veritabil zid uman în jurul demnitarei.

Dragnea a acuzat un „atac violent" la adresa Guvernului, iar Tăriceanu a invocat o „lovitură de stat" (ceea ce a stârnit valuri de haz pe reţelele de socializare, de parcă tancurile şi blindatele s-au demodat dintr-odată!). Singurul care a tăcut mâlc (lista vorbitorilor este de-a dreptul interminabilă!) s-a dovedit a fi chiar premierul Mihai Tudose, pentru care Dosarul „Belina" se pare că nici măcar nu există! Cu atât mai stranie muţenia lui Tudose, cu cât (potrivit prevederilor legii) el va trebui să fie titularul acţiunii de sesizare a CCR (în care PSD vrea să înfiereze un conflict DNA-Executiv). Sesizare care este dorită cu ardoare, atât de Dragnea cât şi de Tăriceanu (dar şi de apropiaţii acestora), potrivit repetatelor declaraţii emise în spaţiul public.

Totodată, Dragnea este nemulţumit de faptul că ministrul Tudorel Toader nu a catadicsit încă să finalizeze textul sesizării CCR (care ar urma să fie expediată în numele premierului). De altfel, lideri social-democraţi (printre care secretarul general adjunct, l-am numit pe Codrin Ştefănescu) l-au somat vehement pe Toader să iasă la rampă, chiar după răbufnirea Dosarului „Belina", solicitând chiar demiterea acestuia pe motiv de non-combat.

P.S. Evident că, la bursa zvonurilor pesediste, circulă o puzderie de scenarii îngrijorătoare - deh, în spiritul vremurilor! Bunăoară, unii lideri susţin că premierul Mihai Tudose ar fi fericit să se descotorosească de vicepremierul Sevil Shhaideh, care, la urma urmai, este cel mai de încredere om pe care Dragnea îl are în Guvern şi, totodată, decidentul fondurilor pentru primăriile din teritoriu. Totuşi este realmente admirabil cum reuşeşte să se ţină Tudose departe de scandal!

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE