Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












MRU, susţinut şi de PSD şi de PNL

Postat la: 23.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandalul real sau fals dintre preşedintele Klaus Iohannis şi directorul Serviciului de Informaţii Externe- Mihai Răzvan Ungureanu, capătă de zi la zi noi dimensiuni. Tot mai mulți aşa zişi analişti politici dar şi policieni sadea îşi dau cu părerea despre acest scandal, fiind totodată intrigaţi de faptul că şeful statului nu-l demite pe MRU, mai ales după eşecul diplomatic al vizitei recente din Bulgaria.

Mai mult, Mihăiţă Calimente- preşedintele Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informaţii Externe, a declarat recent că l-a căutat pe directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, pentru a afla dacă şi de ce i-a fost cerută demisia de către Preşedintele Iohannis, dar acesta nu i-a răspuns la telefon. Explicaţia controversatului Mihăiţă Calimente este penibilă. De ce? Pentru că deocamdată nu se confirmă oficial dacă Klaus Iohannis i-a cerut sau nu demisia lui MRU din fruntea SIE. Dar, un lucru e cert: şeful statului îl poate demite imediat pe MRU prin intermediul a patru parlamentari.

Potrivit Hotărârii nr. 44/1998 a Parlamentului României, privind constituirea, organizarea şi funcţionarea Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe, La articolul 6, alineatul d, al acestei hotărâri se precizează clar: " Comisia poate propune Preşedintelui României, prin raport, revocarea din funcţie a directorului Serviciului de Informaţii Externe". Practic, Comisia specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SIEcondusă de către Mihăiţă Calimente este singura entitate legală din țara asta care-l poate demite pe MRU.

Ca urmare a acestor controverse din spaţiul public privind conflictul dintre MRU şi şeful statului, cei patru membri ai acestei comisii, iniţial au fost cinci, dar senatorul PSD Ilie Sârbu a plecat la Autoritatea de Audit- Mihăiţă Calimente PNL, Gheorghe Dorel Căprar-PSD, Mihai Weber-PSD şi Marius Lucian Obreja-PNL îl pot chema la audiere pe MRU. În urma audierii, pot întocmi un raport către preşedintele Klaus Iohannis cu propunerea de schimbare a lui MRU. Dar atâta timp cât liberalul Calimente, ca preşedinte al acestei comisii, nu înaintează preşedintelui României un raport privind slaba activitate a lui MRU, totul este gargară politică de vară menită să prostească opinia publică. Ori până acum cei patru parlamentari ai acestei comisii - doi de la PSD şi doi de la PNL, n-au niciun gând să-l schimbe pe șeful SIE, demonstrând astfel că PSD şi PNL îl susţin pe MRU, iar Iohannis este doar un președinte spectator la acest circ politic.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE