Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Momentul loviturii de stat

Postat la: 04.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Klaus Iohannis nu îi poate dezamăgi pe susținătorii săi care au ieșit în stradă cu zecile de mii. Unii spun chiar cu sutele de mii. Nu îi poate dezamăgi nici pe reprezentanții partenerilor noștri euroatlantici, cărora le-a povestit cu lux de amănunte cum PSD distruge statul de drept. În definitiv, nu poate dezamăgi nici sistemul, căruia îi este total incomodă o guvernare PSD. Prin urmare, finalul loviturii de stat e iminent. Dar când se va produce?

Probabil, în laboratoarele sistemului, există chiar un calendar pe zile al loviturii de stat. Ca să se producă, e necesar ca Guvernul să fie decapitat. Pentru ca Guvernul să fie decapitat, Grindeanu trebuie pus sub acuzare. Numai astfel Klaus Iohannis îl poate suspenda și provoca o criză politică. În care paratrăsnetul e PSD. Ca să fie finalizată lovitura de stat, PSD trebuie rupt. El nu poate fi rupt înainte de a fi decapitat. Nu numai Guvernul. Ci și partidul însuși. Prin scoaterea din teren a lui Dragnea. Eventual și a lui Tăriceanu. Abia apoi poate fi aplicată lovitura fatală. Și astfel se va încheia lovitura de stat. Prin aducerea la putere, prin forță, utilizând strada și DNA, a unui alt Guvern decât cel dat de majoritatea câștigatoare a alegerilor. Dar, până atunci, mai e timp. Și, în acest timp, au loc fenomene stranii. Halucinante. Sau chiar amuzante. Să le enumerăm:

1. Decizia privind eliminarea sau menținerea ordonanței de urgență, pretext al întregului tărăboi, nu se mai ia la Palatul Victoria. Ci la Curtea Constituțională. Atunci de ce demonstrația nu are loc la Curtea Constituțională?
2. Infracțiunea de abuz în serviciu fusese abrogată. De către Guvernul Cioloș. Prin faptul că, la 45 de zile de la decizia Curții Constituționale, Guvernul Cioloș nu a schimbat legea. Deci, nu mai aveam deloc această infracțiune. Nici cu 200.000, nici fără 200.000. Iar Guvernul Grindeanu nu a făcut altceva decât să reincrimineze fapta. Pentru asta e scandalul?
3. Sau pentru faptul că legea a fost dată sub forma ordonanței de urgență? Dacă acesta este motivul real, atunci lovitura de stat trebuia dată Guvernului Cioloș. Care a modificat, prin ordonanță de urgență, nu mai puțin de 40 de articole din Codul penal și Codul de procedură penală. S-au trezit demonstranții prea târziu?
4. Dacă procedura de urgență e problemă, atunci de ce nu are loc demonstrația în fața DNA? Pentru că, atenție, DNA s-a înființat prin ordonanță de urgență. Nicidecum prin vreo lege dezbătută în Parlament.
5. Dacă demonstrațiile au loc pentru a opri efectul fărădelegilor guvernamentale săvârșite prin respectiva ordonanță de urgență, atunci, fără a dori să îi dezamăgesc pe oameni, le voi spune că degeaba mai demonstrează. Pentru că efectele s-au produs. Așa scrie la Constituție.
Așa că singura nădejde e la DNA. Dacă îi ia pe toți. Și atunci de ce nu are loc manifestația la DNA?

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE