Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Transporturilor, căţeluşul CNADNR

Postat la: 25.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În goana disperată după imagine sau prost sfătuiţi de pupincuriştii din jurul lor, miniştrii Transporturilor din ultimii ani, fie că s-au numit Rus, Matache, Costescu şi mai nou Sorin Bușe, şi-au început mandatele cu vizite pompoase marcate prin comunicate fulminante pe şantierele metroului bucureştean, dar mai ales pe cele ale autostrăzii Transilvania.

Practic, miniştrii Transporturilor şi-au făcut o obişnuinţă prin vizitele de lucru pe şantierele Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Cu cască şi vestă reflectorizantă, dar cu pantofi de sute de euro şi cămaşă de firmă, ministrul Transporturilor ascultă smerit prezentarea fastuoasă a directorului general de la CNADNR. Şantierişti la patru ace, hărţi frumos desenate și colorate, explicaţii savante şi alambicate, promisiuni peste promisiuni şi angajamente măreţe.

După care urmează două-trei întrebări de complezenţă ale demnitarului, o scurtă declaraţie pentru ziarişti, câteva poze pentru arhiva ministerului şi a CNADNR și gata vizita de lucru. Ministrul strânge mâna directorului CNADNR şi pleacă, de cele mai multe ori, pe patru roţi. A mai trecut o zi şi acţiunea este bifată în agenda ministrului Transporturilor, dar mai ales a conducerii CNADNR care-l are ăn frunte de ceva vreme directorul venit din zona băieţilor deştepţi din construcţii- Cătălin Homor. Scenariul regizat de CNADNR este acelaşi, indiferent că ministrul Transporturilor se numeşte Dan Costescu sau Sorin Bușe, iar ultimele comunicate demonstrează perfect regia copy paste de imagine pusă în scenă de amfitrionul Cătălin Homor:

- 28 iunie 2016-Ministerul Transporturilor , Dan M. Costescu, deblochează Lotul 3 al Autostrăzii Sebeş - Turda;
-28 iunie 2016-Ministerul Transporturilor deblochează Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş - Turda;
-29 iunie 2016-Vizită de lucru pe şantierul DN 76, Deva - Oradea;
- 07iunie.2016-Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu, a efectuat astăzi o vizită de lucru pe şantierul Magistralei 5 de metrou.
-09 iulie 2016-Ministrul Transporturilor Sorin Bușe îşi începe mandatul printr-o vizită pe şantierele din Bucureşti;
-13 iulie 2016-Ministrul Transporturilor continuă vizitele pe şantiere la început de mandat: Gilău-Nadaselu, Sebeş-Turda;
-14 iulie 2016-Ministrul Transporturilor în vizită pe Lotul 3 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu;
-18 iulie 2016-Ministrul Transporturilor evaluează lucrările pe DN 76 Deva - Oradea;

Nu este greu să-ţi dai seama după agenda comunicaţională fulminantă, de ce Ministerul Transportuilor a fost condus din 2012 până acum, de nici mai mult, nici mai puţin, de 10 (zece) miniştri. Ce viziune? Ce strategie? Ce proiecte? Totul s-a rezumat şi rezumă la bara din faţă. Din cele 51 de entităţii rutiere, feroviere, navale şi aerine aflate sub tutela Ministerului Transporturilor doar CNADNR contează în agenda demnitarului.

De ce? Pentru că ministrul Transporturilor îi este foarte greu să facă lumina în domeniul feroviar, aerian, rutier sau naval, şi, ca atare, mai bine face câteva vizite pe şantierele CNADNR că oricum drumuri şi autostrăzi nu avem. Aşa că, ce mai contează, atâta timp cât nu există răspundere ministerială şi nimeni nu socoteală pentru managementul dezastruos, totul e cancan. Rămâne scris în CV că a fost ministrul Transporturilor iar poza sa rămâne atârnată pe peretele instituţiei!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE