Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mesajul cu tâlc a lui Darren White

Postat la: 02.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Adoptarea în miez de noapte de către cabinetul Grindeanu a buclucașelor ordonanțe pe justiție a aruncat România în haos, fapt pentru care sute de mii de oameni au ieșit în stradă ca să protesteze.

Această mișcare a lui Grindeanu gândită și impusă de liderul PSD- Liviu Dragnea ne-a readus în memorie versurile lui Nelu Ploieșteanu din „Căpitane de județ": Foaie verde lemn de prun, măi/ Spune spune moş bătrân, măi/ Spune-mi moş cu barbă sură/ Spune-mi caii când se fură/ Of of of of, când e negură şi ceaţă/ Atuncea caii se-n haţă/ Atuncea caii, se-n haţă, măi măi/ Of of of of, noaptea pe fulgerătură/ Atuncea caii se fură, atuncea caii se fură. Însă, ceea ce a pus și mai mult gaz pe foc a fost conferința de presă de la Guvern în care ministrul Florin Iordache a anunțat adoptarea buclucașelor ordonanțe. Acesta, dorind să fie ferm și să-și arate muschii la televizor, nu a reușit decât să fie penibil, răspunzând în dodii la întrebările tendențioase ale jurnaliștilor însetați de sînge ministerial.

Replica sa „Altă întrebare" va rămâne de pomină și a generat greață și furie în rîndul opiniei publice, demonstrând sictirit că i se rupe de toți cei care nu sunt de aocrd cu el. Emiterea pe furiș a acestor ordonanțe pe justiție și atitidinea sfidătoare a celor aflați la guvernare ne-a readus în memorie avertismentul extrem dur al regretatului academician Florin Constatiniu, în ultimul său interviu publicat pe 4 ianuarie 2011, despre politicienii români, clasa politică de la noi și situatia in care a ajuns România. „Nimeni n-a "visat" pentru ţară şi pentru naţiunea română, ci eventual doar pentru sine, pentru ai săi şi ai partidului său. Mulţumită politicienilor, în ultimii 21 de ani, România aproape că a fost scoasă din istorie. Nici unul dintre ei n-a avut curiozitatea să deschidă o carte de istorie, pentru a găsi acolo un îndreptar, un ghid de orientare, o soluţie anticriză", afirma reputatul academician.

„ Situaţia catastrofală în care se află astăzi România are, ca să spun aşa, doi responsabili, în afara crizei mondiale: clasa politică şi masa poporului român. Clasa politică postdecembristă nu a avut - indiferent de partid - nici un proiect naţional. A avut, în schimb, un unic gând: să se căpătuiască. S-a repezit asupra României cu singurul gând al îmbogăţirii. Oamenii politici au acţionat ca nişte vandali, distrugând şi jefuind totul. Mongolii, ungurii, turcii, nemţii, ruşii nu au făcut românilor atâta rău cât au făcut politicienii postdecembrişti în două decenii. Când, peste ani şi ani, se va scrie istoria timpurilor de azi, "nu vor ajunge blestemele" pentru a-i condamna pe cei care au făcut ca România să rateze o mare şansă de afirmare şi bunăstare şi să fie adusă la sapă de lemn.

Dar clasa politică nu şi-ar fi putut desfăşura "opera" nefastă dacă în calea ei ar fi întâlnit rezistenţa hotărâtă a opiniei publice, manifestarea viguroasă a spiritului civic. Din nefericire, am rămas un popor de ţărani - spiritul civic se naşte la oraş! -, o turmă de oi, care se lasă exploatată, batjocorită, călcată în picioare, fără nici o tresărire de revoltă sau de demnitate (Goga observase, în 1916, acelaşi lucru). Clasa politică din România este întocmai ca un răufăcător sigur de impunitate. Şi dacă ştie că nu are a se teme de nimic, atunci de ce n-ar jefui în continuare? Proteste ca în Grecia - leagănul democraţiei - sunt de neimaginat în România. Ăsta e marele nostru blestem: o masă supusă, resemnată, incapabilă să se mobilizeze pentru un mare proiect sau pentru o mare idee", a precizat renumitul academician Florin Constatiniu în urmă cu cinci ani.

Dar, timpul a demonstrat ca avertismentulele academicianului Florin Constantiniu au fost aruncate la coșul istoriei de către întreaga clasă politică de la noi care are cu totul o altă agendă decât cea omului de rând și a interesului național, Mai grav este că oamenii politici de la noi sunt și autiști și nu țin cont nici de semnalele și avertismentele externe. O dovadă în acest sens a fost și interviul de săptămâna trecută acordat pentru Flux 24 de către Darren White, fost șef al US Secret Service pentru Europa de Est și pentru România timp de cinci ani. Acesta a lansat o serie de noi acuzații și dezvăluiri despre ce a văzut în România care ar fi trebuit să șe dea de gândit celor de la PSD și ALDE aflați la guvernare, dar și celor din Parlament. „Nu este vorba de o justiție egală sau corectă pentru toți.

Ceea ce se întâmplă depăsește cadrul legislativ, nu putem vorbi de o protecție legislativă. Este vorba de anchete de retorsiune, oameni influenți controlează justiția în timp ce oamenii săraci nu au nici o sanșă. Așa cum am declarat este o discrepanță foarte mare între cei săraci care lucrează 24 de ore pentru a supraviețui și cei bogați care învârt bani murdari și care frecventează localuri scumpe și conduc mașini de lux. Oamenii bogați mituiesc procurorii, judecătorii pentru a scăpa de anchete sau condamnări și rămân cu banii proveniți din câștiguri ilicite. Este un cerc vicios. Nu este o justiție dreaptă și egală pentru toți, sunt interese și gelozii, banii sau poziția socială primează pentru cei influenți", a precizat șef al US Secret Service pentru Europa de Est și pentru România.

Totodată, Darren White a transmis și un mesaj cu tâlc care, descifrat de cei care înțeleg situația actuală din România, pune într-o lumină nouă ceea ce va întâmpla în perioada următoare în țara noastră. " Să sperăm că lucrurile se vor schimba după ianuarie 2017, că vor veni lideri mai competenți cu un impact pozitiv asupra României. Cei care vor veni sper să fie mai puțin toleranți, mai activi, mai implicați în problemele României și ale altor state. Pentru asta va trebui un plan ferm și lideri hotărâți și onești", a spus Darren White. Cine a avut urechi ca să audă, poate că a înțeles mesajul fostului șef al US Secret Service pentru Europa de Est și pentru România. Dar, deocamdata, Dragnea, Grindeanu, Iordache și baronii de Olt, Giurgiu și Dâmbovița merg pe ideea că dacă nu poți să uimești oamenii cu inteligența ta, zăpăcește-i cu tâmpeniile tale!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE