Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marea revoluție din februarie continuă

Postat la: 18.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tânărul Georgescu M. Florin era responsabil cu imponderabilitatea pe nava cosmică românească Spre Stele. Luase meditații de fizică la Sibiu, ajunsese un fizician respectabil în Berlin și luase selecția de cosmonauți la Cape Canaveral în State.

Se antrena de vreo 10 ani pentru această expediție unică pe Marte. Le și spusese alor săi: S-ar putea să nu mă mai întorc, nava noastră nu are combustibil decât pentru dus. Nu-i nimic, au răspuns ai lui, venim noi. Acum, la biroul său de pe navă, Florin calculează distanța dintre două puncte, la care era tare la fizică. Nava ocolea Pluto, avea traiectoria puțin deviată spre Saturn, trecea printr-o pădure deasă de pietre căzătoare. Mai aveau până pe Marte 8 ani. Luă sextantul și calculă câte ouă trebuie la micul dejun pentru două persoane. Se ridică în imponderabilitate, se duse în bucătăria navetei spațiale și aprinse aragazul. Exact atunci, Spre Stele făcu un viraj, de era să scape tigaia. Ce emoție, noroc că era antrenat. O strigă apoi pe Monica: Monicaaa!!!

În camera sa de pe naveta spațială românească Spre Stele, Monica rezolva probleme de fizică. Luase meditații la Sibiu, un centru mondial de fizică aplicată sau nu, etapă obligatorie pentru cei care doreau, după selecții riguroase, să participe la misiunea de pe Marte. Se auzi strigată. Era Florin cu ouăle, știa. Pluti prin cameră spre ușă. Apoi spre bucătărie. Ai și checiup? Da. Iute? Da. Și dulceață de gutui la final. Excelent. Da' de ce nu se vede nimic pe hublou? Cine știe, o fi neșters. Monica scoase o basma, parcă basma era, și șterse hubloul.

Uite România!! Ce mică e, și ce neagră. Numai în mijlocul ei este un tricolor din beculețe sau cam așa ceva. Oare ce-o fi? Să dăm drumul la tableta cosmică. A, sunt mii de demonstranți care luminează cartoane, roșii galbene și albastre. Păi, măi, Florine, asta a fost acum o săptămână. Se repetă tricolorul? Altceva nu mai știu oamenii ăștia? Românașii noștri? Nu, dragă, ăștia de azi sunt guvernanții. Că a declarat Grindeanu la Bruxelles că guvernul României luptă continuu împotriva corupției. Și ăștia de acum sunt guvernanții. Se pare că așa s-au înțeles, o duminică cetățenii, cealaltă ăștia de la conducere, lupta fiind aceeași. Da, da, uite, o văd pe Ecaterina Andronescu!! Pe Rovana Plumb!! Pe Videanu!! Oprescu, mamă, mamă!! Pe Bogdan Rareș cum transmite. Pe Codrin Ștefănescu, pe Mugur Civică și Bogdan Chirieac, ce frumos. Vezi, Florine, că până la urmă revoluția asta e și ea bună la ceva?

Se sărutară imponderabil. Mult de tot. Aruncară resturile omletei pe hublou. Apoi, Florin scoase un manual de făcut copii în Univers, Monica fiind concepută să se reproducă singură, pentru că pe Marte încă nu se știa dacă sunt condiții ca pe pământ, și Florin vroia să-i facă acum, în navetă. Erau acolo niște desene. Niște pantaloni zburau prin aer. Cămăși. Sutiene. Ciorapi. Și-apoi un sex. Nu scria asta, dar Florin bănui. Dar n-avea instrucțiuni de folosință și atunci renunță.

Denis Dinulescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE