Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Maniere de remaniere

Postat la: 29.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Săptămîna asta e una încurcată la PSD. Intîi de toate e supraîncărcată, cu o agendă cu multe probleme care trebuie rezolvate. Un CEx foarte important se anunță tot acum. Dragnea speră să-și întărească pozitia in partid. Pentru asta insă trebuie să facă o remaniere care să îi reușească. Sunt mai multe ținte 1/ să înlature contestatarii 2/ să aducă în loc miniștri fideli 3/ să fie niște ministri capabili să facă față președintiei UE care incepe la 1 ianuarie 2019.

Nu o va schimba pe VV Dancilă cum se aude, și cum i s-a cerut, cum ar fi de dorit dupa ce s-a facut de basm la Bruxelles și a ajuns obiect de deriziune și subiect de bancuri. Daca s-ar face un top al celor mai slabi premieri din Europa, VV Dăncilă ar cistiga cu ușurință.

Mai e si atacul lui Tăriceanu de săptamîna asta care face ce face si se bagă în seamă. Mai nou, a zis că România nu este pregătită (corect!) să preia președinția. Se numește cuțit înfipt pe la spate lui Dragnea. O fi așa, dar Tăriceanu să nu uite că e la putere. A avut tot timpul din lume alături de PSD să pregătească guvernul pentru 1 ianuarie 2019. Firește, dacă nu și-ar fi ocupat prea mult timp cu salvarea lui Dragnea de pușcăria care îl amenință. Atacul l-a nemultumit fff tare pe Liviu Dragnea. El spera să-și vopsescă imaginea cu ocazia remanierii și să arate că PSD este pregătit sub conducerea lui înțeleaptă și clarvăzătoare.

Mai este aici și spinoasă chestiune - cea cu Tudorel Toader pe care Dragnea tariceanu 2îl vede aruncat din guvern ca pe o măsea stricată. Motivul este că nu i-a dat ordonanța pentru amnistie și grațiere, care l-ar salva din ghearele justiției si l-ar albi ca la Nufărul. Tăriceanu îl susține pe Toader și refuză categoric. El este interesat ca Dragnea să-și rupă gîtul în perspectiva alegerilor prezindențiale. Dacă Dragnea scapă de problemele cu justiția, atunci va candida el din partea PSD pentru Cotroceni. Speranțele lui Tariceanu de ajunge președinte toader 1s-ar spulbera. De aici se înțelege că înlocuirea lui Tudorel Toader este cam cotoioasă, cum se spunea la mine-n Bariera Vergului.

Pe lista noului guvern, Dragnea ar vrea să nu se mai regăsească de fel contestatarii săi de la ultimul CEx. Nu știu dacă îi va ieși pasiența. Și nu e într-o situație usoară pentru că trebuie să îi multumeasca întii pe cei care i-au dat votul și l-au salvat. Nu a fost degeaba. Baronii respectivi s-au vindut pentru niște ministere. Acum Dragnea trebuie să achite factura. Să vedem cum.

Stelian Tanase

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE