Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Managerul care ne-ar trebui

Postat la: 17.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La ce zăpezi și geruri arctice ne-a fost dat să tragem iarna asta, nu pot să nu-mi mărturisesc mila pentru jucătorii de fotbal-hochei care se chinuie în campionat. Și să nu ne mai tot mirăm că nici tribunele nu dau pe dinafară, de vreme ce, oricât de pătimași ar fi fanii, să plătești ca să îngheți bocnă, asistând la un show de patinaj cu mingea, nu prea aduce a spectacol fotbalistic.

Viitorul lui Gică Hagi e deja prezent și dă serioase dureri de cap vărului Becali, în timp ce câinii lui Ando riscă să rateze prezența în play-off. Bașca arbitrajele, care păcătuiesc din nou (vezi remiza Chiajna-Steaua), parcă anume pentru a așeza bomboana pe coliva simulacrului de campionat. Și ce ziceați despre mizerie?! ...
Herr Daum, care nu prea face nimic, tocmai a declarat că, plimbându-se prin Antalia, a dat ochii și cu Reghecampf și, dacă tot au sporovăit ei în limba maternă, au concluzionat că sunt de acord, ceea ce nu ne garantează însă și vreun beneficiu pentru națională. Șansa ar putea veni, totuși, de unde nici nu ne-am fi așteptat, adică de la episodicul Burleanu! Realizând pe zi ce trece (deși e vorba deja de niște ani), starostele federației s-a decis, în sfârșit, să-l dubleze pe moș Daum cu un vorbitor de română, care stăpânește și tainele fotbalului autohton.

Așa am trăit să vedem numirea lui Mihai Stoichiță în funcția de director tehnic al FRF, poziție din care mai poate atenua mirosul de naftalină al ruginitului selecționer. Interesant e însă că la echipele naționale de juniori au mai fost proaspăt promovați și alți trei tineri antrenori (Cătălin Munteanu, Florin Bratu și Sergiu Radu), semn clar că Burleanu începe să înțeleagă și el că fotbalul fără oameni de fotbal e ca politica fără politicieni. Părerea mea e că pricepe asta mult prea târziu și că o face mai mult din disperarea că i se apropie funia de par. Ultima dovadă fiind protocolul pe care FRF l-a încheiat cu Academia de Studii Economice, pe baza căruia se vor organiza la ASE cursuri de formare a managerilor de cluburi și - țineți-vă bine ! - managerilor de... federații. Haida de!

Dacă tovarășul Burleanu se înscria la un asemenea curs acum trei ani, poate că fotbalul nostru ar mai fi avut vreo speranță , iar el însuși mai putea jindui cu șanse la un nou mandat . Așa însă, cred că ar trebui să observe ce se petrece cu "Viitorul" lui Gică Hagi, club înființat în urmă cu 7 ani, care a ajuns, iată, să domine Liga 1, fiind la un pas de a fi cumpărat de investitori străini. Se știe deja că Hagi a investit în această veritabilă șoală de fotbal circa 20 de milioane de euro din propriii săi bani, se vede că școala produce din plin, grație managerului ultrapriceput, care este nu numai un fost jucător de talie mondială, un antrenor dovedit valoros, dar și un absolvent al... ASE-ului!

Facultate absolvită de el cu mulți ani în urmă, unde este evident acum că a făcut din plin și carte. Vestea interesantă este că Gică Hagi e gata să-și vândă acțiunile cu condiția să rămână managerul clubului, dar vestea și mai bună ar fi, după părerea mea, ca el să accepte să candideze la președinția FRF, unde ar fi votat cu ambele mâini de toți veritabilii oameni de fotbal. Nu de alta, dar ne-o fi ajuns preungitul experiment impus de vremelnici lideri ai scenei politice, care au fost, au plecat, dar ni l-au lăsat pe cap pe Burleanu!

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE