Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Majoritatea joacă la perete. Și ia bătaie!

Postat la: 17.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La ora la care postez această analiză, nu se știe cum va reacționa președintele Kaus Iohannis în raport cu propunerile de minștri. Și nici măcar nu mai contează. De aceea, mă și grăbesc să constat că liderii majorității au intrat într-un meci tembel. În care joacă singuri, la perete. Fără a aștepta lovitura lui Iohannis. Joacă la perete și se bat singuri.

Dincolo de speculațiile de tot felul, realitatea este că până acum, în acest moment, Klaus Iohannis nu a reacționat în nici un fel. Nici măcar prin interpuși. Nici aluziv. Nu a lăsat sub niciun fel să fie intuită reacția lui la propunerile de miniștri pentru completarea Cabinetului Tudose II. Este un adevărat mister dacă el va avea sau nu obiecții. Argumente într-un fel sau în alt fel sunt cu duiumul. Dar nu reprezintă decât simple speculații. Ei bine, în aceste condiții, majoritatea nu ar fi avut altceva mai bun de făcut decât să meargă cu toată viteza înainte, să aștepte impasibilă soluția președintelui și, apoi, să reacționeze în funcție de împrejurări. Dar Dragnea și Tăriceanu au procedat complet pe dos. Și să vedem ce a ieșit.

Mai întâi, prin intermediul lui Mihai Tudose, a fost omologată lista de propuneri pentru noii miniștri. Această listă nu a fost de îndată, așa cum era normal, trimisă la instituția prezidențială. S-a așteptat în mod prostesc o zi. Firește că, în aceste condiții, au apărut fel de fel de speculații și scenarii. Urmarea este că PSD și ALDE au intrat în acest joc al ipotezelor. Până în gât. Și au început întâlnirile între liderii majorității și Tudose, care este parte a binomului, pentru a căuta soluții în eventualitatea în care președintele refuză unul sau doi miniștri sub pretextul cu care ne-am obișnuit, cum că ar fi "penali". Prin urmare, au început discuțiile despre înlocuitori. Care să nu fie "penali". Aceste negocieri, cum-necum, au transpirat și în opinia publică. Starea de derută s-a generalizat.

Scenariile teoretice sunt împinse atât de departe, încât a ajuns chiar să se discute propunerea ALDE de a se vota în Parlament o nouă declarație politică împotriva președintelui, pe motiv că face abuz de putere. Și aici sunt argumente și contraargumente. Și se fac fel de fel de calcule. Dacă, de pildă, o recidivă, urmată de a doua declarație, ar fi sau nu de natură să constituie un fundament juridic suficent de solid pentru suspendarea lui Klaus Iohannis. Și, atenție, în tot acest timp, Klaus Iohanis nu a mișcat un deget. Nu a zis nimic. Nici măcar nu a clipit. S-a comportat ca un perete. Un perete pur și simplu. Nici măcar un perete de rezonanță. Și iată cum, astfel, liderii coaliției aflate la putere, își dau bătaie singuri. Oferindu-i muniție pe gratis lui Klaus Iohannis.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE