Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Luptătorul de pe Facebook

Postat la: 28.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Victor Ponta și-a anunțat demisia din conducerea PSD pe Facebook. Membrii celui mai mare partid din România au citit și au rămas muți. Tot pe Facebook a demisionat din funcția de prim-ministru al României. Colegii săi din Guvern și întreaga suflare PSD au rămas, din nou, siderați. Iar astăzi, instrumentul utilizat de Ponta pentru războiul său asimetric în interiorul PSD, împotriva lui Liviu Dragnea, este, din nou, Facebook. Luptătorul de pe Facebook va învinge sau își va da obștescul sfârșit pe Facebook.

Câtă ironie a sorții. Îmi amintesc de perioada decăderii, până la desființare, a USL. Cea mai puternică alianță de după decembrie 1989 a unor partide, în esența lor, diferite. La vârf, funcționa o echipă. Tot un fel de binom. După zdrobitoarea victoria în alegeri și îngenuncherea PDL, conform înțelegerii, Victor Ponta devine prim-ministru. Urma ca domnul Crin Antonescu să se îndrepte spre prezidențiale. Numai că, începând de la un moment, Victor Ponta i-a luat fața. Poate, la început, fără intenție. Premier al României fiind, el apărea, zi de zi, în primplanul atenției generale. Pentru că orice se întâmpla în Palatul Victoriei afecta, în sens pozitiv sau negativ, viața fiecărui român. Interesul pentru ce făcea sau nu făcea Victor Ponta era uriaș. În timp ce Crin Antonescu, teoretic un candidat prezidențial, stătea, inevitabil, într-un con de umbră. Neobișnuit cu acest statut, Antonescu era din ce în ce mai stânjenit. Dar și mai nervos.

Și a venit un moment psihologic în care Victor Ponta s-a gândit că poate el însuși ajunge președinte al României. L-au încurajat câțiva colegi din partid. L-au încurajat, firește, și serviciile. Pentru că domnul Crin Antonescu nu făcea parte din sistem. În timp ce Ponta făcea. În cele din urmă, după cum s-a văzut, duplicitatea lui Ponta, lipsa lui de loialitate au fost sancționate. Din simplul motiv că sistemul a intuit că îl poate scăpa de sub control. Astfel încât a fost ales un candidat și un președinte mai maleabil. Să ne întoarcem la Victor Ponta. După ce, ușor, ușor, l-a împins pe Antonescu tot mai în marginea bărcii, până când acesta, exasperat, a sărit în apă abandonând USL, Victor Ponta a ajuns candidat prezidențial, teoretic cu prima șansă de a câștiga. Nu a câștigat. Sistemul care îl propulsase l-a dat, pe ultima sută de metri, la o parte. Totuși, Victor Ponta continua să conducă cel mai mare partid din România și Guvernul. Ei bine, în aceste condiții, începe straniul dans de pe Facebook. Un Facebook în care se exersase și anterior, postând diverse mesaje în calitate de premier ori de președinte PSD.

La cel mai mic semn de cutremur, o anchetă destul de aiuritoare declanșată împotriva lui de către DNA, Victor Ponta își părăsește partidul tot pe Facebook și fără niciun fel de avertisment anterior. În acel moment, în mod firesc, locul său a fost luat de numărul doi din partid. De Liviu Dragnea. Și tot în mod firesc, Dragnea începe să treacă pe prima poziție din perspectiva susținătorilor PSD. Că om de partid, Ponta începe să intre în conul de umbră. Ceea ce îi displace. Începe să i se întâmple și lui ceea ce i se întâmplase lui Crin Antonescu. Astfel încât, într-o noapte zbuciumată, apelează din nou la Facebook. Și lasă întreaga echipă guvernamentală cu ochii în soare. Își anunță pur și simplu, în acest fel, demisia. Nemaifiind nici președinte de partid și nici premier, dar neobișnuit să nu se afle în primplan, impetuosul adept al Facebook-ului încearcă să devină un fel de guru. Tot pe Facebook. Dar asta nu funcționează. Astfel încât devine din ce în ce mai nervos.

Și iată că, astăzi, tot acționând pe Facebook, Victor Ponta se transformă treptat în cel mai înverșunat dușman din interior, dar și din exterior al lui Liviu Dragnea. Prevestește sfârșitul acestuia. Tot pe Facebook. Și ruperea celui mai mare parid al țării. Și anunță, tot pe Facebook, că el unul este dispus să salveze cât se poate de mult din acest partid. Numai că, în timp ce, pe Facebook, în PSD se întâmplă cele mai mari nenorociri din lume, în extra-Facebook, partidul rămâne bine mersi în picioare, întreg și la putere. Până una-alta, cu Liviu Dragnea în frunte. Și, cu certitudine, nu există nicio forță în interiorul partidului care ar dori sau care ar putea să i se opună cu succes. Astfel încât nu numai retorica, dar și eșecul, mergând până la îngroparea sa politică, în cazul lui Victor Ponta, se derulează tot pe Facebook. Pe Facebook se luptă. Pe Facebook nu se predă. Și tot pe Facebook moare.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE