Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lui Daniel Dragomir i s-a făcut frică

Postat la: 13.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Iată că până și un experimentat luptător antierorist, care a condus mulți ani respectiva brigadă din SRI, Daniel Dragomir a ajuns să fie cuprins de frică. Motiv pentru care a decis să tacă, la scurt timp după ce a deschis cutia Pandorei. Și a făcut cele mai terifiante dezvăluiri despre crimele statului paralel. De ce și de cine îi este frică lui Dragomir?

Colonelul SRI în rezervă Daniel Dragomir, până în urmă cu câțiva ani cel mai apropiat colaborator al generalului cu patru stele Florian Coldea, fostul șef operativ al temutei instituții, a prezentat într-un amplu interviu acordat pentru România TV, răspunzând întrebărilor lui Ciutacu, câte ceva din chipul îngrozitor al statului paralel. Un stat care, în numele combaterii terorismului și a marii corupții, a instaurat în România o stare de teroare și un stat polțienesc, prin care binomul SRI-DNA a dobândit o putere extraconstituțională. Învingându-și cu succes, rând pe rând, aproape toți opozanții, pe mulți dintre aceștia aruncându-i după gratii, înrolând prin șantaj în subordinea sa procurori, judecători, oameni politici și ziariști, distrugând și preluând societăți comerciale în beneficiul propriilor societăți acoperite. Daniel Dragomir, cum arătam în analiza de ieri, indiferent de amploarea neobișnuită a dezvăluirilor sale, nu a ridicat decât un colț din covorul sub care stă încă ascunsă murdăria statului mafiot. De aceea, mă așteptam să continue.

Desigur - și probabil pe bună dreptate - colonelul Daniel Dragomir a invocat două motive care, pentru moment, îl împiedică să prezinte până la capăt întreaga grozăvie. Este ținut de Legea secretului de stat pentru o serie de informații pe care le-a dobândit în calitate de șef al unei importante formațiuni din SRI. În al doilea rând, este subiect al unui proces penal și există și o a doua categorie de informații, pe care nu le poate face publice. Este de înțeles, în aceste condiții, de ce a afirmat că va putea spune totul, doar dacă este chemat în fața unei comisii parlamentare de anchetă sau dacă în instanță judecătorii îi dau dezlegare în acest sens. Și totuși, în mod normal, Dragomir nu ar trebui să tacă.

Există o categorie de informații cheie pentru care Daniel Dragomir nu are niciun embargou legal. A spus, de pildă, că prin biroul generalului Florian Coldea făceau pârtie oameni politici și ziariști subordonați acestuia. Identitatea lor nu reprezintă un secret de stat. Prin urmare, am vrea să știm și am avea tot dreptul în acest sens, cine sunt acești oameni ai sistemului mafiot. A afirmat de asemenea că au existat societăți comerciale distruse în mod deliberat de către statul paralel, într-o combinație malefică SRI-DNA, precum și societăți comerciale care au fost preluate de complexul economic al SRI, afat sub acoperire. Numele respectivelor societăți nu ar trebui să fie un secret. Daniel Dragomir a afirmat deasemenea că, timp de cinci ani, pe mandate mereu prelungite și reînnoite de siguranță națională, sub suspiciunea de teriorism, au fost spionați numeroși oameni politici, procurori, judecători, oameni de afaceri și ziariști, ulterior toate aceste interceptări fiind preluate de Laura Codruța Kovesi și utilizate în așa-numita luptă împotriva corupției. Costurile au fost colosale. Iar rezultatul, de cele mai multe ori, a fost distrugerea unor adversari politici sau economici ai sistemului. Ce îl împiedică pe Daniel Dragomir să-și consoideze această dezvăluire, oferind opiniei publice detalii?

Am dat mai sus doar trei exemple care ne arată că, în mod normal, Daniel Dragomir ar trebui să-și continue dezvăluirile, evitând în același timp să încalce legea. De ce nu o face totuși? Nu există decâtun singur motiv logic. I s-a făcut frică. Brusc. Imediat după ce s-a consumat seara de pomină. Probabil a primit un avertisment sever în acest sens. Cât de sever ne putem imagina, ținând cont că acest personaj, cu o vastă experiență în lupta la vârf pe frontul antiteriorist, este exclus să aibe un profil de pisicuță.

Sorin Rosca Stanescu

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE