Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liberalul ministru PSD al Transporturilor

Postat la: 11.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Au trecut aproape două luni de la înscăunarea surpriză în fotoliul de ministru al Transporturilor a liderului pesediștilor constănțeni Felix Stroe. „Piticu" cum îi spun cei de la malul mării, adică cel care are o stradă cu numele său și este și cetățean de onoare la Comrat- Găgăuzia, și-a arătat mușchii imediat cum a descins în Palatul CFR.

A început demiterile în stil pompieristic, pe pricipiul „eu sunt ministru și legea sunt eu". Nu a contat că mai există AGA, CA și OUG 109/2011, ci doar că așa vrea domn ministru, fiind și păcălit oarecum de cei din jurul său. Așa a ajuns director general la Metrorex Ion Constantinescu- cel care cu anii în urmă punea umărul serios alături de PDL la prăbușirea unei companii feroviare de stat. Tot pe lângă legea a fost instalat ca director general la Tarom, un dealer auto din zona Banatului-Wolff Werner-Wilhelm. Ce criterii profesionale, ce recurtare profesionistă, ce guvernare corporatististă? Doar voința lui Stroe a contat, că deh, doar la ora șapte este la minister și pleacă când pleacă și ultimul tren din Gara de Nord.

Dar n-a mișcat un pai pentru intrarea în legalitate la entități cum ar fi RAR, ROMATSA, CFR Călători sau CN Aeroporturi Bucuresti. În schimb, la capitolul echipă, Felix Stroe s-a mișcat cu talent. Fostul șef al SRI Constanța- Ioan Preda, este consilierul lui Stroe, la fel ca și fosta șefa de cabinet a Ancăi Boagiu- Mirela Dumitrescu. La ușa lui Felix au ajuns și doi foști consilieri ai ministrului liberal al Apărării- Corneliu Dobrițoiu. Este vorba de ex- procurorul DIICOT, Daniela Danielescu și fostul șef al Spitalului Militar Central-Ion Sârbu, cel care la alegerile parlamentare de anul trecut a candidat pe lista PNL la Argeș, dar fără succes.

De asemenea, ex-directorul CNADNR, Narcis Neaga a fost menținut în anticamera ministrului Transporturilor și de teamă poate ca să nu vorbească de „performanțele" unur lideri politici în materie de drumuri. În schimb, „Piticu" a ales ca secretar general al Ministerului Transporturilor să fie Georgeta Gavrilă, tocmai soția celui mai bun prieten a lui Crin Antonescu- Alexa Gavrilă. Ca să-și încununeze „opera" numirilor de răsunet, fostul boss de la RAJA Constanța a reevaluat-o și pe fostă gestionară din dutty-free-ul de la Giurgiu, Anișoara Cornilă, repunând-o în fruntea Direcției Juridice a Ministerului Transporturilor. Adică, tocmai pe „mămițica" Cornilă, cea care timp de trei ani a făcut numai aranjamente și haos în acest minister, dar și la Tarom și Romatsa. Colac peste pupăză, „Piticu" a impus-o și în CA de la CNAIR.

La cum au decurs lucrurile până acum nu se poate spune că PSD este la butoanele Ministerului Transporturilor, ci liberalii și pedeliștii. Mai rămâne, să revină în Palatul CFR Nicolaiciuc, Noapteș, Micu, Buruiană, Dorobanțu, Axinia, Antonel Tănase, Ghibu, Orban, Berceanu, Boagiu, Fenechiu sau Băsescu pentru a ne întoarce la vremurile de „glorie " ale acestui minister. Dar deocamdata la Ministerul Transporturilor rămane ca-n Caragiale: „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale". Adică, la vremuri noi, tot noi!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE