Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lecţia persană a votului de la Medgidia

Postat la: 30.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Alegerile locale din 5 iunie 2016 au adus o premieră mai puţin obişnuită în politica şi administraţia locală din România. Comuna Peştera este o localitate aflată la circa 15 km de Medgidia, unde, în 2008, este ales primar, un fiu al satului, Valentin Vrabie. Au trecut de atunci opt ani, timp în care faţa comunei a fost schimbată radical

Sute de locuri de muncă create în comună, străzi asfaltate şi luminate, locuri de joacă, case noi şi terenuri arate şi cultivate ca la carte şi multe eoliene. Adică o comună modernă readusă la viaţă de Valentin Vrabie, fapt pentru care a stârnit invidia orăşenilor din Medgidia. Ca atare, la alegerile din iunie, Valentin Vrabie a lăsat frâiele comunei Peştera şi a candidat ca independent la primăria municipiului Medgidia. "În primul rând las o comună curată, las o comună cu oameni veseli, o administraţie publică decapușată total de grupurile de interese care o măcinaseră până în 2008, când am ajuns eu primar", spunea Vrabie într-un interviu dintr-un ziar local.

De ce a ales să candideze la Medgidia? „Pentru că Medgidia este cel mai greu oraş la ora această şi toată lumea spune că Medgidia nu are nicio şansă. Mie îmi plac lucrurile complicate, lucrurile grele în viaţă. Când e prea uşor, mă plictisesc, aşa că am ales să preiau lucrurile despre care toată lumea spune că sunt imposibil de rezolvat. Iar eu vă pot garanta că în patru ani de zile lucrurile se vor schimba radical în această unitate administrativă", preciza Valentin Vrabie.

Totodată, el a spus un lucru pe care majoritatea edilor îl uită după ce se văd cu sacii în căruţă, adică la butoanele primăriei: „Latura umană n-am s-o uit şi n-am să o abandonez niciodată. Poţi să îi dai omului de mâncare, poţi să îi dai să se îmbrace oricum, dar dacă nu îi creezi şi o bucurie, să ştiţi că... viaţă e scurtă. Menirea noastră nu e doar să ne gândim să construim o casă, să facem nişte lucruri, ci pur şi simplu să ne trăim şi viaţă". Ca atare, seara zilei de 5 iunie 2016 a adus o surpriză uriaşă la Medgidia: independentul Valentin Vrabie a fost ales primar al municipiului cu aproape 60% din voturi, spulberând candidaţii PSD şi PNL.

Se poate spune că locuitorii din Medgidia s-au săturat de politicieni şi au decis să meargă pe mâna unui primar gospodar care a schimbat în opt ani faţa comunei Peştera. Însă, votul din 5 iunie 2016 de la Medgidia, ne readuce în memorie răspunsul unui savant persan privind valoarea omului. Abu Addullah Muhammad bin Musa al- Khwarizmi, savant, matematician şi scriitor persan, cunoscut fiind că descoperitorul cifrei zero şi considerat de unii ca fiind părintele algebrei, a fost întrebat ce valoare reprezintă omul în matematică.

Răspunsul său a fost unul genial: "Dacă omul are bun simț şi caracter=1; Dacă mai este şi frumos=10; Dacă mai are şi bani=100; Dacă se mai trage dintr-un neam nobil=1000; Însă, dacă dispare simbolul bunului simț şi al caracterului, adică 1, rămân doar zerourile". Timpul v-a demonstra dacă alegerea ca primar a lui Valentin Vrabie a fost o soluţie bună sau proastă, însă lecţia pe care alegătorii din Medgidia au dat-o clasei politice este incredibilă.

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE