Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lecţia de autoapărare a pensionarului din Vancouver

Postat la: 13.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Zilnic suntem bombardaţi de imagini cu bătrâni păcăliţi sau furaţi de indivizi certaţi cu legea. Dar, din ce în ce mai rar, hoţii sunt prinşi şi deferiţi justiţiei. Însă, majoritatea bătrânilor prăduți, în special cei din zonele rurale, rămân cu paguba și frica-n sân pentru că poliţiştii fie, din comoditate, din prostie sau din motive subiective, închid ochii la şmenurile hoţilor.

Lumea satului românesc e plină de hoţi toleraţi de către autorităţii care râd în nas celor prăduiţi, sfidând pe faţă întreaga comunitate. Degeaba există 112 unde poţi reclama şi un furt sau o tâlhărie pentru că verificarea ajunge tot la şeful de post care ştie de mult timp care este situaţia şi tot el este cel care are tot interesul să muşamalizeze cazul. Povestea pensionarului canadian Georges Phillips reprezintă o lecţie dură pentru autorităţile române, dar, tototdată, şi o lecţie de care instituţiile statului ar trebui să ţină cont.

Georges Phillips, un bărbat de o anumită vârstă trăia în Vancouver, iar când se pregătea de culcare, soţia îi spune că a lăsat lumina aprinsă în curte. Georges, când s-a dus s-o stîngă, a văzut că hoţii îi furau din curte şi din grădină. Sună repede la Poliţie şi este întrebat dacă hoţii au intrat în casă şi l-au atacat. "Nu, răspunde el, dar continuă să-mi fure din curte şi din grădină". Operatorul îi răspunde: "Ne pare rău dar toate maşinile de patrulare sunt pe teren. Încuiaţi-vă în casă şi vom trimite pe cineva când se întoarce la sediu."

Georges spune: "OK" şi închide. A stat el puţin vreme de 30 secunde şi sună din nou la Poliţie: "Bună seară, tocmai v-am sunat înainte să vă spun de hoţii din curte... Nu va mai faceţi griji şi nu mai trimieti pe nimeni să verifice. Tocmai i-am împuşcat" şi închide telefonul. În următoarele cinci minute, șase maşini de Poliţie, o echipă de trăgători de elită, un elicopter, două camioane de Pompieri, o Salvare şi Şeful Poliţiei locale erau la faţa locului, reuşind să prindă hoţii în flagrant delict. Un poliţist îi spune: "Credeam că i-aţi împuşcat..." La care Georges răspunde: " Şi eu care credeam că nu aveţi pe nimeni disponibil"... Lecție simplă de autoapărare, dar adevărată!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE