Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Laura Codruta Kovesi trebuie sa demisioneze sau sa fie demisa!

Postat la: 28.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dupa decizia Curtii Constitutionale prin care s-a constatat ca demersurile DNA de control privind modul de legiferare sunt neconstitutionale, Codruta Kovesi trebuie sa demisioneze! Incalcarea Constitutiei de catre DNA nu poate ramane fara efect.

DNA a excelat in actiuni neconstitutionale unele dintre ele, implicit penale (incalcarea Constitutiei, a legii supreme, este obiect al infractiunii de abuz in serviciu). Iata: dupa declararea textului privind abuzul in serviciu ca neconstitutional de Curtea Constitutionala in 2016, DNA nu mai avea dreptul sa faca cercetari pe acel text, declarat neconstitutional, Decizia Curtii fiind opozabila si DNA.

DNA a continuat sa aplice textul declarat neconstitutional: toate dosarele facute de DNA dupa Decizia Curtii Cnstitutionale, au fost lipsite de temei de drept, fiind ABUZ IN SERVICIU. (Pentru specialisti: daca conditia privind incalcarea unei legi, ar fi putut fi complinita, in sensul ca procurorii ar fi putut sa cerceteze numai cauzele in care inculpatii incalcau in mod expres un text de lege, conditia pragului prejudiciului nu putea fi prezumata de procurori, pentru ca altfel ar fi legiferat chiar ei, ceea ce este interzis!).

Demisia sau demiterea lui Kovesi nu mai poate fi o chestiune de comentat, discutat: CCR a constatat abuzul prin Decizie! Nu vorbesc aici despre alte forme de raspundere, ci strict raspunderea care survine din Decizia Curtii. Curtea nu a dat o Decizie de interpretare sau constatare a unei legi ca neconstitutionala, cu consecinta intrarii in legalitate, ci a constatat un act, o fapta, de incalcare a ordinii constitutionale.

Nu cred ca Kovesi va demisiona si nici nu va fi demisa de Iohannis. Se va confirma astfel, inca o data, ca este mai presus de lege si Constitutie, iar cei care ar putea sa o faca sunt santajabili. Nu-i vom gasi nici pe cei din Piata Victoria la sediul DNA sa ceara ceva, demisia ca exemplu, pentru ca vor refuza sa inteleaga si sa accepte: stat de drept numai cand e vorba despre "dusmani", acei "dusmani" ai sistemului atotputernic, care este mai presus de lege si Constitutie, in slujba unor interese pentru care obstacolul legii si Constitutiei nu este suficient de inalt!

Aurelian Pavelescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE