Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jocul de glezne al ANAF-ului pe Litoral

Postat la: 28.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sezonul estival este pe sfârşite şi deja hotelierii de pe Litoral au început să-şi facă monetarul pentru această vară. Uni hotelierii vor spune că au ieşit pe pierdere, şi o spun de mulţi ani, iar alţii vor susţine că au ieşit pe plus, dar că nu au câştigat prea mult.

Explicaţii există pentru fiecare dintre cele două tabere, însă, inevitabil, majoritatea hotelierilor vor afirma că au fost călcaţi şi speriaţi de ANAF. Pe de altă parte, ANAF anunţă că are o relație prietenoasă cu cei verificați și că volumul încasărilor a crescut faţă de anul trecut. Dar realitatea relaţiei dintre hotelieri şi ANAF este oarecum ocolită şi prezentata trunchiat. De ce? Pentru că din documentele oficiale reiese o mare prietenie între ANAF Constanţa şi hotelieri, patroni de terase şi restaurante de la malul mării.

Poate cei de la ANAF central vor avea curiozitate să verifice, ceea ce nu prea a făcut ANAF Constanţa, ce facturi a fost stornate doar în ultimii trei ani între hotelierii de pe Litoral şi agenţiile de turism. Totodată, ar fi interesant de văzut de către ANAF din ce cauza au fost stornate acele facturi şi cum au fost acestea înregistrate atât în contabilitatea hotelierilor dar şi agenţiilor de turism. Nu intamplător, cam 80% din haosul anual din turismul românesc este generat de activitatea de pe Litoral. Cineva de la nivelul Guvernului, poate chiar premierul Mihai Tudose, îşi va da seama că nu e eficient şi fair play ca ANAF Constanţa să verifice hotelierii de la malul mării din raţiuni de prietenie şi afinitate.

La fel cum nu este ok ca Ministerul Tursimului să facă controale pe Litoral, atâta timp cât majoritatea celor care efectuează asemenea controale sunt ...băştinaşi. Nu este lipsit de importantă ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani de 1 mai când, de frica ANAF, marile cluburi de fiţe din Mamaia au bătut pe casă şi ultima scobitoare. Rezultatul? Ceea ce bătuseră pe casă în acele trei zile a reprezentat cifra de afaceri pe anul anterior controalelor. Incredibil, dar adevărat! Despre eficiența controalelor ANAF pe Litoral poate spune multe lucruri interesante actualul ministru al Finanţelor, Ionuţ Mişa, constănţean la origine, doar dacă vrea sau dacă este lăsat!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE