Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis, proiect de ţară sau de prostiere a ţării?

Postat la: 22.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Klaus Iohannis demonstrează pe zi ce trece că pentru al a fi preşedintele României este doar o joacă de copil mic sau o vacanţă prelungită. După aproape doi ani de joacă, partide de tenis şi excursii, Iohannis şi-a adus aminte că este încă şeful statului şi a anunţat, prin vocea agitatatei sale purtătoare de vorbe, Mădălina Puşcălău Dobrovolschi, că a făcut o comisia prezidenţială pentru elaborarea Proiectului de ţară.

Cum adică proiect de ţară? Păi, tu, Klaus Iohannis ai ajuns preşedinte al României fără să ai un proiect de ţară? Atunci, în noiembrie 2014, pentru ce ai cerut votul românilor? Păi proiectul de ţară al preşedintelului Klaus Iohannis trebuia să fie postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a doua zi după descălecarea la Palatul Cotroceni. Dar unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Ca atare, Iohannis a anunţat, prin vocea agitatei Mădălina Puşcălău Dobrovolschi, că au fost nominalizate să facă parte din comisie 23 de persoane, respectiv zece membri independenţi, un reprezentant al Guvernului, câte doi reprezentanţi ai formaţiunilor şi partidelor parlamentare.

Cei zece membri independenţi sunt: Cristian Popa- fost viceguvernator al BNR şi fost vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, Dan Dungaciu- sociolog şi geopolitician, preşedinte al Fundaţiei Marii Negre, Gabriel Drăgan - profesor universitar la ASE şi director general al Institutului European din România, Ioan-Aurel Pop- academician şi rector al Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca,Gheorghe Oprescu - profesor universitar la Universitatea Politehnică Bucureşti şi fost preşedinte al Consiliului Concurenţei, Lucian Croitoru- consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, Vasile Puşcaş- istoric şi profesor la Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca şi fost negociator-şef al României pentru aderarea la UE, Cristian Pârvulescu -politolog şi preşedinte al Asociaţiei „Pro Democraţia", Valentin Lazea - economist-şef al Băncii Naţionale a României şi Iulian Chifu - fost consilier prezidenţial, analist de politică externă şi profesor la SNSPA Bucureşti.

Din partea Guvernului a fost nominalizat Vasile Iuga- senior advisor la PwC. PSD i-a nominalizat pentru această comisie prezidenţială pe deputatul Viorel Ştefan şi pe fostul ministru al Fondurilor Europene Marius Nica. De la PNL în comisie fac parte Ene Dinga- fost ministru al Integrării Europene, cercetător ştiinţific la Academia Română şi Adrian Ciocănea- profesor universitar la Universitatea Politehnică Bucureşti şi fost ministru al Economiei. UDMR îi trimite în comisia prezidenţială pe europarlamentarul Winkler Gyula şi pe deputatul Attila Korodi, fost ministru al Mediului, iar grupul minorităţilor naţionale- pe liderul grupului, Varujan Pambuccian, şi pe deputatul Ovidiu Ganţ. ALDE este reprezentat de Cosmin Cristian - fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi de fostul parlamentar Radu Cojocaru, iar PMP de europarlamentarul Siegfried Mureşan şi de Lucian Alexandru Curtu- decan al Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere de la Universitatea Transilvania din Braşov.

Criteriile pe baza cărora au fost nominalizate aceste persoane sunt în ceaţă şi prea are legatură cu realizarea unui proiect de ţară. De ce? Pentru că în această comisie nu se regăsesc, aşa cum este normal şi logic, personaltăți şi oamenii cu expertiză certificată în câteva domenii cheie ale României, cum ar fi agricultura, transporturilor, mediul, educaţia, sănătate, armata, cultura şi chiar sportul. Ce contribuţie poate să aducă la proiectul de ţară un Cristian Pârvulescu, care vorbeşte de toate şi de nimic, sau Iulian Chifu care s-a remarcat prin tăcere cât a fost consilierul lui Băsescu? Cum poate ajuta la elaborarea proiectului de ţară Cosmin Cristian de la ALDE care a fost luat de mâna de nașul său- Daniel Constantin şi paraşutat la MTS şi Ministerul Dezvoltării Regionale, ori Attila Korodi care este este specializat în vânzarea de maşini sau Siegfried Mureşan care şi-a făcut ucenicia la biroul Ebei Băsescu!

Bomboana pe coliva acestei comisii a pus-o purtătoarea de cuvânt a preşedintelui, Mădălina Puşcălău Dobrovolschi, care a anunţat că această comisie prezidenţială privind Proiectul de ţară îşi va desfăşura activitatea la nivelul Administraţiei Prezidenţiale şi, atenţie, va fi coordonată de consilierii prezidenţiali Leonard Orban şi Cosmin Marinescu. Adică, fratele lui Șică Orban va fi creierul acestei comsii, cel care a răspuns de xeroxurile şi fax-urile de la Bruxelles şi care a făcut pliante cu mineri şi ţigani ca să promoveze imaginea României în străinătate! Incredibil, dar adevărat .Dar după"guvernul meu", acum Iohannis şi-a tras şi „comisia mea" şi, mâine, poimâine se trezeşte că şi toţi românii sunt ai lui. Trist, dar adevărat. E greu să te iei la întrecere cu vulturii când zbori pe curcani.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE